Webinar 2 december | De verschillende smaken peerfeedback (2/3)

Welke keuzes maak je als je peerfeedback wilt inzetten om meer binding en betrokkenheid te realiseren binnen online onderwijs? In dit tweede deel van de webinarserie Peerfeedback gaan we in op de verschillende manieren en varianten van peerfeedback. 

Meld je nu aan voor het gratis webinar De verschillende smaken peerfeedback

Datum: 2 december 2020
Tijd: 12.00 – 13.00 uur

Verschillende manieren van peerfeedback inzetten

In dit webinar gaan we in op verschillende keuzes die je kunt maken bij het inzetten van peerfeedback. Wil je vooral focussen op het leerproces van de feedbackgever? Of juist op de feedbackontvanger of op beiden? Is het verstandig op peerfeedback anoniem te laten geven of juist niet? Of kan het via een avatar? Hoe kun je game-elementen inzetten in peerfeedback en wat is daar het voordeel van?

In dit webinar

In dit webinar bespreken we vier concrete projecten van de Technische Universiteit Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum, NHL-Stenden Hogeschool de Wageningen University & Research.

  • Johanetta Gordijn van de Technische Universiteit Delft neemt je mee in een gameomgeving waarin studenten elkaar als avatar ontmoeten en feedback geven op het schrijven van een masterthesis
  • Djoerd Hiemstra van NHL-Stenden Hogeschool laat zien hoe studenten in een simulatiegame op stimulerende wijze kennis maken met de opeenvolgende stappen van een onderzoeks-, ontwerp-, of veranderingsproject.
  • Nathalie de Bruijckere van Leids Universitair Medisch Centrum laat zien hoe studenten in medische masteropleidingen zelfgestuurd werken met peerfeedback
  • Cora Busstra van de Wageningen University & Research. laat zien hoe studenten zelf met een tool hun beste bijdrages aan een online discussie of peer review verzamelen. Vervolgens worden alleen deze beste bijdrages beoordeeld door de docent.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is interessant voor onderwijsvernieuwers, zoals docenten, onderwijsadviseurs, onderwijsondersteuners, beleidsmakers en opleidingsmanagers.

Na dit webinar

  • Heb je inzicht in de verschillende manieren waarop je peerfeedback kunt inzetten in het onderwijs
  • Ben je geïnspireerd de verschillende praktijkvoorbeelden om ook met peerfeedback aan de slag te gaan online.

Inlezen

Op www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen. We verwerkten hier de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 13.00 tot 13.30 uur.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

Webinarserie Peerfeedback

Dit is deel twee in de webinar serie over Peerfeedback. Bekijk ook de opname van deel 1 Peerfeedback en Online binding en meld je aan voor deel 3 Het invoeren van peerfeedback.

Author

Comments

Dit artikel heeft 0 reacties