Juni, de maand van AI in het Onderwijs

Een maand waarin je in de wereld van AI kan duiken; met diverse webinars, hackatons en lezingen. Wil jij nog je eigen event aanmelden? Dan kan dat! We doet dit voor elkaar en met elkaar.

We hebben het afgelopen anderhalf jaar digitalisering in het onderwijs noodgedwongen stevig omarmd. Binnen die digitalisering zien we ook de opkomst van artificiële intelligentie (AI) in het onderwijs. SURF roept daarom samen met de SIG AI in Education, het Versnellingsplan en de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs de maand juni uit tot Maand van AI in het Onderwijs.

Een poll over de urgentie van AI in het onderwijs, de meeste mensen vinden het urgent
Een poll tijdens de OWD20: AI in het onderwijs, we mogen de boot niet missen!

Gedurende de maand Juni vind er een bonte selectie aan evenementen plaats over de toepassing van AI in het Onderwijs. Dit varieert van internationale congressen tot community gedreven webinars. We hebben een vol programma dat nog continue geupdate wordt. Alle informatie en inschrijflinkjes vind je op de evenement-pagina.

Waarom organiseren we dit? AI is een lastig onderwerp, het heeft aan de ene kant de potentie om de wereld van het onderwijs op z'n kop te zetten en het heeft aan de andere kant de potentie om het onderwijs totaal op z'n kop te zetten. Oftewel, we weten het nog niet zo goed. Het brengt kansen met zich mee, maar ook flinke risico's. Dit gesprek moeten we samen voeren, alleen zo leren we over de veel belovende toepassingen en kunnen we ontdekken waar de risico's zitten.

Wat kan je in deze maand verwachten? Alle evenementen worden door ons als onderwijssector georganiseerd. Dat kan zijn via SURF of het Versnellingsplan, of misschien juist vanuit jouw instelling zelf. We hebben nu bijvoorbeeld een Hackaton docent professionalisering vanuit het Versnellingsplan op het programma staan, maar ook een workshop van Fontys over hun Technology Impact Cycle Tool. Wil je zelf wat organiseren voor het programma, laat dat dan weten door mij een email te sturen.

En nu? Zoek een paar leuke sessies die je interesseren in het programma, en doe mee! Mocht je ons nou ook nog willen helpen met het vinden van mooie, inspirerende, of juiste hele saaie toepassingen van AI in het Onderwijs; vul dan nog even snel onze vragenlijst in!

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie

Reactie van John Walker

Hey Duuk,
Has there been any followup to this?