Ga naar 'Gezamenlijke inkoop'

Alle artikelen van Gezamenlijke inkoop

9 artikelen

 • Uitnodiging webinar Dynamisch Aankoopsysteem Video software

  Vanuit het team Procurement & Contracting binnen SURF hebben een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) ingericht voor video software en gerelateerde diensten. Op het moment van schrijven zijn 17 leveranciers (software vendors en resellers) op basis van referentievereisten en contractvoorwaarden toegelaten. Graag zouden we jullie kennis willen laten maken met het Dynamisch Aankoopsysteem. Hiervoor organiseren voor de Nederlandse en Ierse instellingen een webinar op 7 oktober aanstaande (link). Dit betekent dat het webinar in het Engels wordt gegeven.
  Camera apparatuur gedemonstreerd om video content te maken
 • Gezocht: deskundigen voor opstellen programma van eisen online proctoring

  Voor het studiejaar 22/23 willen SURF en instellingen voor hoger onderwijs samen optrekken om nieuwe licenties voor online proctoring aan te schaffen. Of dit gaat via een aanbesteding, een dynamisch aankoop systeem (DAS) en/of op zelfstandige basis is nu nog niet duidelijk, wel dat we deskundigen uit de instellingen nodig hebben om het programma van eisen en wensen op te stellen. We werken dit uit in vijf verschillende bouwblokken: techniek, functionaliteiten, privacy, security en gunningscriteria. Op elk van deze onderwerpen zoeken we 3 à 4 deskundigen.  Wil je meedoen,  meld je dan vóór 8 september aan bij annette.peet@surf.nl. 
  Graphic Online Proctoring
 • Samen sterk voor divers digitaal leermateriaal

  Als onderwijsinstellingen meer regie nemen op digitale leermaterialen, en daarin ook met elkaar samenwerken, ontstaan grote kansen voor het onderwijs. Meer materialen beschikbaar voor dezelfde investering onder aantrekkelijke voorwaarden voor het onderwijs. Hoe bereiken we dat? Lees verder, en praat op 7 december met ons mee, tijdens de SURF Onderwijsdagen. door Kirsten Veelo (SURF) en Robert Schuwer (Fontys)
  Twee mensen achter laptop in bibliotheek
 • Tips & tricks Microsoft Teams rondom online samenwerking

  [Deze informatie is vrijdag 13 maart verstuurd aan alle CSC's] Microsoft Teams Microsoft Teams is voor de leden van SURF onderdeel van het basispakket en biedt u dus de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Microsoft heeft een overzicht samengesteld van alle mogelijkheden binnen Teams. Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning bij de inrichting hiervan, neemt u dan contact met ons op. Opzetten van een online meeting Hoe plan ik een meeting? Hoe neem ik deel aan een meeting?  Hoe deel ik mijn scherm tijdens een meeting? Gebruik van webinars Hoe gebruik ik de mogelijkheden om content te delen? Hoe gebruik ik het whiteboard voor interactiviteit? Hoe neem ik de webinar op en voeg ik deze toe aan een kennisbank? Samenwerken aan documenten middels Teams Hoe maak ik Office documenten aan en werk ik daar in samen? Hoe gebruik ik het whiteboard om gezamenlijk te brainstormen in een online meeting? Coördineren van informatie en samenwerking binnen teams in tijden van crisis Bekijk het crisis management power platform template Meer tips en tricks rondom gebruik van Teams zijn te vinden op deze website.  
  Microsoft Teams en online samenwerking
 • UPDATE: Videobellen: snel, simpel en veilig

  ***UPDATE: SURF stopt met de pilot SURF videobellen per 1-1-2021. De SURF Portfolio Adviesraad ziet er geen meerwaarde meer in; instellingen zijn tevreden met hun bestaande en beschikbare videoconference-aanbod.*** Het thuiswerken heeft in deze Corona tijd een grote vlucht genomen. Hierdoor neemt de behoefte om via video met elkaar te communiceren toe. Veel instellingen bieden hier opties voor aan. Het lastige hierbij is vaak dat ze binnen een instelling wel goed werken, maar als je met iemand van buiten je instelling een gesprek wilt opzetten, dat wat meer voeten in de aarde heeft.
  Pilot SURF videobellen
 • Inventarisatie van het gebruik en de wensen binnen het domein e-portfolio

  In maart 2018 heeft SURF het rapport ‘Inventarisatie e-portfolio’s in het hoger onderwijs: een stand van zaken’ uitgebracht. Het rapport geeft een beeld van wat een e-portfolio is, hoe het ingezet kan worden binnen een instelling en welke e-portfolio tools beschikbaar zijn in de markt. Een van de conclusies van het rapport is dat e-portfolio’s binnen het (hoger) onderwijs op de agenda staan, maar dat er nog weinig instellingsbrede implementaties van e-portfolio’s zijn uitgevoerd en dat de inzet voornamelijk beperkt blijft tot specifieke opleidingen. Inventarisatie naar huidige behoefte e-portfolio tools bij instellingen Om de huidige behoefte van onderwijsinstellingen op dit gebied in kaart te brengen voert SURFmarket een inventarisatie uit. De vragen gaan over het huidige gebruik van e-portfolio tools en uw wensen binnen dit domein. De uitkomsten van deze vragenlijst gebruiken wij om een marktconsultatie uit te voeren. Het resultaat van de marktconsultatie wordt gebruikt om vervolgactiviteiten binnen het domein e-portfolio voor SURF vast te stellen. >> U kunt de vragen hier vinden Het formulier is tot en met 14 februari 2020 in te vullen.  Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die stellen aan de afdeling Inkoop van SURFmarket, via inkoop@surfmarket.nl. We zien uit naar uw reacties!
  Inventarisatie van het gebruik en de wensen binnen het domein e-portfolio
 • SURFworkspace: Al je software in één browser

  Als je als student of medewerker van een onderwijsinstelling software wilt gebruiken, dan heb je nu twee opties. Of je gaat naar SURFspot, koopt de software en installeert deze zelf op je laptop, of je laptop wordt met voorgeïnstalleerde software geleverd door je onderwijsinstelling. Met SURFworkspace gaat dat totaal anders. Alle software die je als student of medewerker nodig hebt draait online in de cloud. Via een portal klik je op de software die je wilt gebruiken en je kunt direct aan de slag. Maar wat is SURFworkspace? En waarom hebben onderwijs- en onderzoeksinstellingen het nodig?
  Illustratie van ADaaS portal
 • Summary fourth & fifth meeting

  In November 2016 and March 2017 two related special interest group Compute Resources for Life Science Research were held. With some small endeavors into federated authentication and running Jupyter notebooks on large-scale infrastructures, the focus was mostly on building and providing reproducible software stacks and compute pipelines that can also be easily deployed on remote e-infrastructures.
  Student aan het werk op laptop