Schrijf je in voor de AnimatieMaakMarathon!

Wegens groot succes vindt op woensdag 11 oktober de tweede editie van de AnimatieMaakMarathon plaats! Op deze dag leer je alles over het maken van animaties om jouw onderwijs een boost te geven.

Animatie leeft

Animaties zijn op allerlei manieren toe te passen in het onderwijs: om iets uit te leggen, studenten een opdracht te geven, te complimenteren met een 'job well done' of om je docententeam op een leuke manier voor te stellen met avatars. Digitale leeromgevingen kunnen vaak best wat kleur gebruiken!

Nog mooier is het om jouw animaties zo te maken dat iedereen er iets aan heeft. Denk aan inhoudelijke onderwerpen die docenten binnen hetzelfde vakgebied kunnen gebruiken, over het leren van soft skills die alle studenten moeten beheersen, een pitch om je onderzoek of project onder de aandacht te brengen of hoe je een tool moet gebruiken. En die dan open delen op bijvoorbeeld YouTube.

Leer animaties optimaal in te zetten

Afgelopen editie kwamen honderd deelnemers uit instellingen uit het hele land bijeen om te leren over animaties. Deze editie gaan we dat herhalen én een stap verder brengen. Leer tijdens de presentaties hoe je animaties optimaal inzet in je onderwijs en ga in de ontwerpateliers aan de slag met het creëren of optimaliseren van je eigen animaties. Zowel beginners als gevorderden zullen hun draai kunnen vinden. 

Doe mee aan de wedstrijd!

Ondertussen zijn er al veel mooie animaties door jullie ontwikkeld. Deel via het inschrijfformulier je zelfgemaakte onderwijsanimatie en wie weet: misschien win jij wel de prijs ‘Beste Animatie van Nederland!’.
Let op: je hebt tot en met zondag 10 september de tijd om je animatie aan te leveren.

De AnimatieMaakMarathon wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, ROC van Amsterdam - Flevoland, de SIG Open Education en SURF.

AnimatieMaakMarathon
Doe mee met de AnimatieMaakMarathon

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie

Reactie van Elina de Jong

Hoi! Ik heb een vraag. Het event lijkt me enorm interessant, maar ik ben zelf geen docent maar (startend) onderwijsadviseur die docenten adviseert op het gebied van blended/online onderwijs. Is het event ook van toegevoegde waarde als ik zelf geen concreet onderwijs heb waarvoor ik het kan inzetten?