Communitydag open leermaterialen

Bijeenkomst

Ben jij bezig om open leermaterialen verder te brengen binnen jouw onderwijsinstelling? En zou je willen samenwerken met andere onderwijsprofessionals die voor dezelfde uitdaging staan? Of ben je benieuwd wat er de komende jaren allemaal op de agenda staat rond digitale leermaterialen? Of werk je samen met collega’s aan open leermaterialen binnen een vakgebied? Kom naar de communitydag, laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden!

Community’s zijn belangrijk bij het succesvol gebruik maken van open leermaterialen

Tijdens de communitydag staan 2 typen community’s centraal

  • De vakcommunity’s die zorgen voor samenwerking aan en rond leermaterialen binnen een vakgebied.  
  • Een nationale community rond open leermaterialen waar experts en gelijkgestemden elkaar vinden rond het thema open leermateriaal.

We geven je inzicht in de werking van community’s, wat de toegevoegde waarde is en hoe je community's kunt ondersteunen en begeleiden. Je krijgt handvatten aangereikt om gelijk toe te passen in de praktijk en je wisselt kennis en ervaringen uit met gelijkgestemden uit het land. Uiteraard is er ook ruimte om met experts in gesprek te gaan.

Deze dag staat ook in het teken van de toekomst! Binnenkort start binnen het Npuls programma de transformatiehub digitale leermaterialen. De verschillende vormen van community’s spelen een belangrijke rol binnnen de hub. We nemen je graag mee in de plannen op dit gebied, maar we zullen ook de plannen ten aanzien van het ecosysteem, commerciele leermaterialen en content en adoptie aanstippen. Praat mee en breng je ideeen in!

Promoot je vakcommunity op de communitymarkt

Tijdens de pauzes krijgen vakcommunity’s de kans om zichzelf te presenteren op de communitymarkt. Ben jij trots op je community en wil je je aanpak en/of collectie met anderen delen en wellicht nieuwe leden werven? Meld je dan aan bij Michel of Leontien voor deelname. 

Voor wie?

  • Docenten die samen willen werken met collega’s in een (vak)community. Om gezamenlijk verantwoordelijk te worden voor een collectie open leermaterialen.  
  • Ondersteuners afkomstig uit mbo, hbo of wo die in hun werk community's ondersteunen, zowel bij het oprichten als bij het activeren. 
  • Communitymanagers en projectmedewerkers die het gebruik van open leermaterialen aanmoedigen en ondersteunen binnen instellingen of vakgebied.  

Wat levert het op?

Na deze communitydag: 

  • Weet je waarom (instellingsoverstijgend) samenwerken met andere docenten en ondersteuners een belangrijke succesfactor is bij de implementatie van open leermaterialen; 
  • Heb je inzicht in hoe je docenten en ondersteuners kan faciliteren bij het organiseren en runnen van een succesvolle (vak)community rond open leermaterialen; 
  • Heb je ideeën opgedaan hoe je in vakcommunity’s samen actief aan de slag kunt gaan met open leermaterialen; 
  • Weet je welke vakcommunity’s er zijn en hoe je je kunt aansluiten 

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties