Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een account aan?

Als je voor het eerst inlogt, wordt er automatisch een account aangemaakt. Zie 'Aanmelden' voor meer uitleg over het inlogproces.

Hoe plaats ik een artikel?

Log in als je dat nog niet hebt gedaan en klik daarna op de knop rechts bovenin ‘ + Artikel publiceren’. Vul de velden een voor een in. Een paar aandachtspunten:

  • Zet bij ‘Inleiding’ een paar samenvattende, teasende zinnen die de lezer uitnodigen het artikel aan te klikken en verder te lezen.
  • Als je pdf-bestanden aan je artikel wilt toevoegen, kun je die uploaden bij ‘Downloads’. Je krijgt dan een link waarop het pdf-bestand bereikbaar is. Daarna kun je verderop, in de tekstblokjes die je nog aan moet maken, een link toevoegen.
  • Vanaf de groene lijn, onder het kopje ‘Inhoud’, ga je het daadwerkelijke artikel opbouwen. Een artikel kan uit verschillende onderdelen bestaan: je kunt blokjes met tekst, blokjes met afbeeldingen en blokjes met video’s toevoegen. Kies de onderdelen die je wilt (je kunt er zoveel toevoegen als je wilt) en vul elk blokje in. Vul de blokjes met de gevraagde informatie.
  • Als je afbeeldingen toevoegt, kan het even duren voordat de afbeelding is geüpload. Wacht geduldig tot het voorbeeld verschijnt. Als je een afbeelding toevoegt die te klein of te groot is, zie je een foutmelding en kun je het opnieuw proberen. In het vakje ‘Tekstalternatief’ beschrijf je wat er op de afbeelding te zien is. Deze tekst wordt gebruikt voor bezoekers die geen afbeeldingen kunnen zien, bijvoorbeeld slechtzienden die een schermlezer gebruiken.

Als je alles hebt ingevuld, kun je via de knop ‘Voorbeeldweergave’ zien hoe het artikel eruit komt te zien. Via ‘Terug naar inhoud bewerken’ (helemaal linksboven, vrij klein) kom je terug in het vorige scherm. Ben je helemaal tevreden? Klik dan op ‘Opslaan’ en je artikel wordt gepubliceerd.

Mijn vraag staat er niet bij!

Mail ons via communities@surf.nl en we proberen je vraag te beantwoorden.