Zo werkt het delen van een artikel of evenement

Iedereen kan een artikel of evenement plaatsen op SURF Communities. Lees hier in het kort hoe het werkt of plaats direct jouw artikel of evenement. Bekijk ook de huisregels van SURF Communities

Please note that you can also write and publish your article or event in English.

English

1. Schrijf een artikel

Een goed artikel nodigt uit om te lezen en is goed te begrijpen. Je artikel is al gauw prettig leesbaar als je deze adviezen ter hand neemt: kies een pakkende titel, schrijf een korte intro met de kern van je artikel, gebruik tussenkopjes en gebruik beeld.

Bekijk ook onze pagina met schrijftips.

2. Log in op SURF Communities

Om een artikel te kunnen plaatsen moet je inloggen op SURF Communities. Dat kan eenvoudig met je instellingsaccount of eduID.

Vul ook je profiel in met een foto en informatie over jezelf. Zo weten lezers wie de afzender van het artikel is en kunnen andere community-leden met je in contact komen.

3. Plaats jouw artikel of evenement.

Je bent nu klaar om jouw artikel te plaatsen. Ga naar plaats een artikel en vul de gevraagde velden in. Klik hier om een evenement aan te maken.
Handig om te weten:
 

  • Plaats bij het veld Inleiding alleen een korte intro (circa 50-75 woorden)
  • Bouw je artikel op met de knoppen tekst, afbeelding en video toevoegen.
  • Gebruik Header 2 voor alineakoppen en Header 3 voor subkoppen
  • Kies een liggende afbeelding voor de overzichtspagina.
  • Gebruik alleen beeldmateriaal van jezelf, met toestemming of rechtenvrij
  • De eerste Community naam die je selecteert wordt als hoofd-Community getoond, de andere als tags onderaan je pagina. 

4. Stimuleer bereik en interactie

Met jouw artikel bereik je automatisch de volgers van de community waarin je publiceert. Verhoog het bereik door het artikel zelf op social media te delen. En stimuleer interactie door op reacties bij jouw artikel te reageren. Je krijgt een melding per mail en in jouw profiel als iemand heeft gereageerd.
 

  • Bovenstaande leidraad geldt uiteraard voor elk type content, dus ook als je een evenement aanmaakt binnen een Community.