Eerstvolgende evenementen

 1. Open Education Week 2024

  Bijeenkomst
  Open Education
  04-08 Mar
 2. SURF Cloudevent 2024

  Bijeenkomst
  Cloudcomputing Prodentfabriek, Amersfoort
  07 Mar

Toekomstige evenementen

 • Webinar 7 March | Teaching and learning using digital technology in experimental / laboratory courses (1/3)

  Webinar

  Teaching and learning in courses where students perform experiments requires designing active learning activities and engaging students in the learning process. Digital educational technology can be used in learning activities to support students’ learning and communication. The first webinar in the series of three webinars takes place on 7 March 2024.

  Blended Learning Online
  07 Mar
 • Workshop ontwerpmethodiek voor blended learning: 4C/ID

  Workshop

  Wil jij weten hoe je blended onderwijs ontwerpt en welke methodieken je daarbij kunt gebruiken? En zou jij een van die methodieken wel eens willen uitproberen? Doe dan mee aan een of meer van de vijf online workshops 'Ontwerpmethodieken voor blended learning'.  In deze workshopreeks kun je hands-on kennismaken met een vijftal ontwerpmethodieken. In iedere workshop staat een andere methodiek centraal. Je kunt de methodiek zelf ervaren en na afloop kun je de opgedane kennis gelijk inzetten in de praktijk!

  Vraagbaak Online Onderwijs Online
  13 Mar
 • Webinar Nieuwe OCRE-aanbesteding 2024

  Webinar

  Via SURFcumulus neem je zonder eigen aanbesteding publieke clouddiensten af. Voor leden besteden we deze Europees aan, samen met GÉANT. In 2024 brengen we een nieuwe aanbesteding uit: OCRE2024. Tijdens dit webinar raak je hierover helemaal bijgepraat.

  Cloudcomputing Online
  14 Mar
 • XR HUB RUG 14 maart: VR in ruimtelijk ontwerp en vanuit het perspectief van de rechter

  Bijeenkomst

  Tijdens de XR-Hub meeting op donderdag 14 maart a.s. komen twee nieuwe praktijkvoorbeelden aan bod van de toepassing van XR in onderwijs en onderzoek.

  Een toolset die Geografische Informatie Systemen (GIS) en Virtual Reality integreert, helpt om de relatie tussen objectieve ruimtelijke metingen en subjectieve percepties in samenhang te zien.
  In de nieuwe verie van PleitVRij kunnen studenten niet alleen de rol van pleiter oefenen, maar is nu ook het perspectief van de rechter toegevoegd.

  Virtuality Center for Information Technology, CIT, Smitsborg, Nettelbosje 1, 9747 AJ Groningen
  14 Mar
 • Opschaling van Learning Analytics in Hoger Onderwijs; Een Europees Perspectief op de Uitdagingen en de Kansen

  Workshop

  Bereid je bezoek aan de LAK24 uit met deelname aan onderstaande workshop.

  Ondanks dat onderzoek aantoont dat goed ontwikkelde Learning Analytics bijdraagt aan de kwaliteit van onderwijs, blijft grote opschaling van het gebruik tot nu toe uit. Hoe komt dat? En wat kunnen we leren uit andere contexten om bij te dragen aan een doorbraak in de opschaling van Learning Analytics?

  In een workhop op de jaarlijkse Learning Analytics conferentie van SOLAR (LAK24) gaan we in op bovenstaande vragen.

  Learning Analytics Kyoto, Japan
  19 Mar
 • Peer visit: Leren in wisselwerking met de maatschappij

  Bijeenkomst

  Het wordt steeds belangrijker voor onderwijsinstellingen om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken in de regio. Hoe stimuleer je de samenwerking met betrokken spelers? Kom naar de bijeenkomst op 19 maart waar we drie praktijkvoorbeelden delen van Stadslab Eindhoven, Hefhouse Rotterdam en Academie van de Stad. 

  Learning Spaces Stadslab Eindhoven, Gasfabriek 6, 5613 CP Eindhoven
  19 Mar
 • Open Education Conference 2024 (OER24)

  Congres

  Van 27 t/m 28 maart 2024 organiseert ALT (Association for Learning Technology) de Open Education Conference (OER 24). Je doet hier kennis en inzichten op rond onderzoek, praktijk en beleid op het gebied van Open Education.

  De afgelopen editie was zo'n succes dat we vanuit SURF in 2024 weer activiteiten rond dit conferentie organiseren. Ben jij ook van plan te gaan? Laat het ons weten via de community edusources en sluit je aan bij de NL-delegatie! 

  Open Education Cork, Ierland
  27-28 Mar