Community event SIG AI in Education en Fontys: De AI-gedreven onderwijsevolutie

Kunstmatige intelligentie heeft een (r)evolutionaire impact op ons onderwijs. De SIG AI in Education vormt een actieve community van experts uit mbo, hbo en wo onderwijs. We kijken we naar de rol die AI speelt bij onderwijsinnovatie én hebben oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Samen met de GenAI community van Fontys organiseren we op 27 februari de kennissessie ‘De AI-gedreven onderwijsevolutie’ vol actuele inzichten en praktijkervaringen. Locatie is Mindlabs, Tilburg. Een prachtige en innovatieve locatie in de Tilburgse Spoorzone (zie hier voor een eerste indruk). Kom, luister en praat mee.

Meld je hier aan!

Programma
Dagvoorzitter: Erdinç Saçan
 

12:00

Inloop en lunch

13:00

Welkomstwoord en lancering Fontys GenAI community

13:15

De waarde van het ontmoeten - Tim van Leeuwerden

13.45

14:45

SIG: Satéprikker door de staat van generatieve AI in het onderwijs

Kijkje achter de schermen bij het Practoraat Interactieve Technologie (PIT) van ROC Tilburg

15:30

Afronding programma

Vanaf 16.00 uur ben je ook welkom om aan te schuiven bij MindLabs College: ‘Creëren met AI: wie heeft auteursrecht?’  (Daarvoor moet je je apart aanmelden! Zie onder).

Tim van Leeuwerden: de waarde van het ontmoeten

De komst van AI brengt ons op nieuwe vragen over hoe we onderwijs aanbieden en over het onderwijssysteem. Tim van Leeuwerden onderzoekt ethiek en wetten over hoe we AI in de moderne samenleving voorstellen en gebruiken. Daarbij presenteert hij een visie over de benodigde verandering in het onderwijs; hoe kunnen we AI betekenisvol inzetten?

Creëren met AI: Wie heeft het auteursrecht?
MindLabsCollege

Wie is de eigenaar van gegenereerde content? Is dat de maker; degene die de ‘prompts’ schrijft? Of de mogelijkmaker; het slimme AI-gedrevensoftwareprogramma? En hoe zit het met het intellectueel eigendom dat rust op alle inhoud die wordt verzameld om ons van output te voorzien? Het zijn vraagstukken die de gemoederen flink bezighouden. Sprekers tijdens het evenement zijn Tim Deynen en Anson van Rooij. U leest meer over dit evenement op de website van MindLabs.

Let op: u dient zicht apart aan te melden voor het MindLabs College via MindLabs

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie

Reactie van Heleen van der Laan

Dank Bertine, dit is een mooie co-creatie waarin de SIG actief de verbinding aangaat met andere AI gerelateerde communities!