SURF organiseert de Leergang AI-beleid voor onderwijs

We nodigen beleidsmedewerkers uit die de samenwerking gaan opzoeken met docenten, studenten, inkoopexperts, juristen, privacyfunctionarissen, IT-medewerkers, en medewerkers van teaching en learning centers binnen de eigen instelling. Door verschillende werkvormen, en het betrekken van de juiste collega’s bij de juiste modules, ben jij aan het eind van de leergang klaar om AI-beleid te presenteren, gebaseerd op de onderwijsvisie van jouw instelling.

pencil with computer hardware look, the pencil is balancing on a paper, in the style of abstract expressionism with volumetric lighting.

We nemen je mee in de complexe wereld van AI voor onderwijs waarbij we beetje bij beetje werken aan een beleidsstuk. We leggen de basis voor AI in module 1 voor een realistisch beeld. In module 2 duiken we in publieke waarden en ethiek, en leggen we de link naar de onderwijsvisie van de eigen instelling. Gevolgd door module 3 waar we de juridische kaders opzoeken. In module 4 kijken we naar AI voor onderwijs door de lenzen van pedagogie, didactiek en onderzoek. Alle vorige modules komen samen in nummer 5 waarbij je samen met je collega’s in een ‘digital war room’ verschillende use-cases doorwerkt waar beleid de praktijk raakt. En we sluiten af in module 6 waar we de tijd nemen om van elkaar te leren.

Vanwege diversiteitafwegingen (mbo/hbo/wo) zal er een selectie plaatsvinden, de voorwaarden:

  • Werkzaam bij een onderwijsinstelling
  • Functie: beleidsmaker op instellingsniveau
  • Commitment om actief te werken aan een beleidsstuk
  • Vervanger sturen bij afwezigheid

Inschrijfkosten 1000 euro per instelling

Tijdsbesteding: gemiddeld 3 uur per week (5 live sessies, 2 online sessies, huiswerk en afstemmen met collega’s)

Note: de voertaal is Nederlands. Please contact us if you prefer English, with enough interest we can consider organizing a second edition in EN.

Deadline inschrijven: 1 juni (geen zorgen, we helpen je met het zoeken naar de juiste collega’s, daar hebben we de tijd voor tot eind sep.)

Meld je hier aan.

Data modules:

Module

Datum + tijd

Locatie

01 Programma & AI

Do 27 juni 14:30-16:30

online

02 Ethiek en PW

Vr 27 sep 10:00-16:00

fysiek

03 Juridische Kaders

Vr 11 okt 10:00-16:00

fysiek

04 Pedagogie

Vr 8 nov 10:00-16:00

fysiek

05 Use-cases

Vr 29 nov 10:00-16:00

online

06 Wrap-up

Ma 9 dec 12:00-16:00

fysiek

Bestuurderspresentatie

Dec ntb

fysiek

Terugkomdag

Ma 7 Apr 12:00-16:00

fysiek

Extra toelichting:
De opzet van de Leergang is multidisciplinair. Er komen 6 modules in de leergang, met elk een eigen onderwerp (1) basis AI, 2) ethiek en publieke waarden, 3) juridische kaders en 4) pedagogie, didactiek en wetenschap 5) use-cases 6) wrap-up), en het verschilt per module wie daar aanwezig zou moeten zijn. Voorbeeld, bij de module over pedagogie vragen we de beleidsmedewerker die deelneemt aan de leergang om een docent en/of onderwijskundige die werkzaam is bij hun instelling mee te nemen. En we geven huiswerkopdrachten mee zodat de samenwerking wordt opgezocht tussen de relevante collega’s.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties