Verbetering van slaagpercentages van studenten met student-led tutorials

Aan de Technische Universiteit Eindhoven geeft het BOOST!- programma docenten de mogelijkheid om hun onderwijs te innoveren met behulp van innovatieve IT. Tot nu toe bevat het programma meer dan 100 pilots, waarvan een derde inmiddels is afgerond. Een van de pilots, uitgevoerd door Mark Bentum en Ramiro Serra, was gericht op het verbeteren van de slaagpercentages van studenten met betrekking tot een notoir moeilijk vak over elektromagnetisme. 
Om dat te bereiken, werd een omgeving gecreëerd die actief leren bevordert om het begrip van elektromagnetisme te verdiepen door middel van probleemdiscussie en samenwerking met peers. Deze omgeving, een Automated Prognostic Student Progress Monitoring System (APSPMS) volgt het begrip van een student (zoals gedicteerd door de leerdoelen van de cursus) continu, beoordeelt en bewaakt die gedurende het hele vak, van begin tot eind. Het APSPMS maakt op elk moment tijdens het vak gebruik van de verzamelde informatie om de prestaties van de student te voorspellen en dient als prognose voor het eindresultaat dat een student aan het einde van het vak zou bereiken. Het systeem genereert ook corrigerende suggesties aan de student en schrijft concrete acties voor die moeten leiden tot een beter eindresultaat.

Sinds de toepassing in het vak zijn de slaagpercentages voor met 20 procent gestegen. Je kunt het indgediende artikel* lezen bij IEEE Transactions on Education op deze pagina

*R. Serra, C. Martinez, C. J. C. Vertegaal, P. Sundaramoorthy and M. J. Bentum, "Using Student-Led Tutorials to Improve Student Performance in Challenging Courses," in IEEE Transactions on Education, doi: 10.1109/TE.2023.3238175.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties