Schrijf je in voor de Challenge day 2018 over (visuele) integratievraagstukken: hoe wordt de modulaire leeromgeving één geheel?

Tijdens de Challenge day 2018 op donderdag 27 september in het Muntgebouw in Utrecht laten 4 leveranciers zien hoe zij hun product in de SURF-experimenteeromgeving via LTI beschikbaar hebben gemaakt in 2 verschillende LMS’en (Canvas en Moodle). Zowel de technische haalbaarheid als de gebruiksvriendelijkheid hebben zij onderzocht. Ook visuele integratievraagstukken komen deze dag aan de orde, op basis van cases uit de praktijk en onderzoek van SURF.

Vragen die deze dag centraal staan:
 

  • hoe werkt de modulaire digitale leeromgeving precies voor docenten en studenten?
  • hoe gebruiksvriendelijk is de samengestelde modulaire leeromgeving?
  • hoe wordt de modulaire leeromgeving (visueel) 1 geheel?
  • hoe werken de verschillende standaarden?
  • hoe zijn de koppelingen gemaakt?
  • waar liepen leveranciers tegenaan bij het implementeren van de standaarden?

Onderwijsinnovatie versnellen

Het doel van de Challenge day is samenwerking tussen marktpartijen/leveranciers en onderwijsinstellingen te bevorderen. SURF daagt daarvoor marktpartijen uit om samen te werken aan vraagstukken die bij meerdere instellingen centraal staan, om zo onderwijsinnovatie te versnellen. Want: innoveren doe je samen.

Dit jaar kent de Challenge day 2 challenges waarvan integratievraagstukken van de modulaire leeromgeving: hoe wordt de modulaire leeromgeving (visueel) 1 geheel? er een is. De andere challenge richt zich op tools voor Peer feedback en peer assessment in online onderwijs.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor medewerkers in het mbo, hbo en wo die zich bezighouden doorontwikkeling van de digitale leeromgeving, of met flexibilisering van het onderwijs, en die geïnteresseerd zijn in integratievraagstukken en standaarden.

Programma en inschrijven

Bekijk het volledige programma van de Challenge day 2018 op surf.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor deze bijeenkomst.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties