Seminar over slimme technologieën voor digitale leermaterialen

Op vrijdag 21 juni a.s. organiseert SURF in samenwerking met werkgroep Bibliotheken open en online onderwijs, SIG Media & Education en SIG Open Education het seminar Slimme technologieën om digitale leermaterialen te vinden.

Er zijn al veel digitale leermaterialen beschikbaar, maar hoe vinden studenten en docenten leermaterialen die passen bij hun eigen onderwijsbehoeften? Slimme technologieën, zoals machine learning (spraak- en beeldherkenning) en linked open data, zijn nodig om grote collecties te structureren, te analyseren en doorzoekbaar te maken voor de gebruiker.

SURF doet, samen met de werkgroep Bibliotheken open en online onderwijs en de special interest groups Open Education en Media & Education, onderzoek naar oplossingen om digitale (open) leermaterialen gemakkelijk vindbaar te maken. Tijdens dit seminar hoor je de uitkomsten van onze verkenningen. Daarnaast vertellen sprekers van binnen en buiten het onderwijs hoe zij deze technologieën in de praktijk toepassen.

Wat? Bekijk hier het programma en schrijf je in.

Voor wie? Informatiespecialisten, onderzoekers, IT-medewerkers, innovatiemanagers en beleidsmakers in het wo, hbo en mbo.

Wanneer? 21 juni van 12:00 - 17:00 uur

Waar? SURF, Utrecht

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties