Geen cruciale meldingen over je AWS-accounts missen?

Heb jij de Amazon Web Services (AWS) -accounts van je instelling voorzien van alternatieve contactinformatie? Als deze gegevens ontbreken, kan dat vervelende gevolgen hebben. Belangrijke meldingen over beveiliging of operationele kwesties komen dan niet direct terecht bij de juiste instellingscontactpersoon, maar bij SURF. Dit vertraagt mogelijk de respons op kritieke gebeurtenissen, met risico's voor de veiligheid en werking van je applicaties in de AWS-cloud. Lees verder hoe je dit eenvoudig voorkomt door de juiste contactinformatie op te geven.

Geef alternatieve contactinformatie op voor AWS-member accounts via SURFcumulus

Een instelling kan AWS via SURFcumulus op twee manieren gebruiken:

  1. Met een eigen AWS Organization, eigen beheer van een AWS management account en zelf member accounts (linked accounts) aanmaken en beheren.
  2. Eén of enkele linked of member accounts in een door SURF beheerde AWS Organization.

Valt jouw instelling in de tweede categorie? Voeg aan deze accounts dan alternatieve contactinformatie toe aan je AWS-account(s). Zo kan AWS je namelijk rechtstreeks informeren over belangrijke gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de beveiliging of werking van je applicaties.

Er zijn drie soorten alternatieve contactinformatie:

  • Voor securitymeldingen
  • Voor operationele meldingen
  • Voor facturerings- of kostenmeldingen

Alleen contactinformatie voor security en operationele meldingen

Vul wél contactinformatie in voor security en operationele meldingen. Anders ontvangt je instelling cruciale informatie mogelijk te laat, omdat SURF deze meldingen krijgt en ze moet doorsturen. AWS-facturen handelt SURF zelf af en factureert vervolgens de instellingen. Voor de facturerings- of kostenmeldingen in member accounts vul je dus geen alternatieve contactinformatie in.

Let op: Gebruik voor de contactinformatie voor security en operationele meldingen een mailbox of distributielijst die dagelijks wordt gelezen.

Hulp bij alternatieve contactinformatie toevoegen

Op de wikipagina Alternate contacts in AWS-accounts (Engelstalig) vind je een stapsgewijze uitleg over hoe je alternatieve contactinformatie toevoegt via de AWS-console. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het SURFcumulus team via surfcumulus-beheer@surf.nl.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen