SURF en GÉANT doen in 2024 een nieuwe aanbesteding clouddiensten

De aanbesteding voor publieke clouddiensten uit 2020, het OCRE-project, heeft een looptijd van 4 jaar. Instellingen nemen hieronder tot eind 2025 publieke clouddiensten af, die we in Nederland aanbieden onder SURFcumulus.  In 2024 doet SURF samen met GÉANT een nieuwe aanbesteding!

Groep mensen doet marktverkenning met whiteboard

Onderzoek naar eisen en wensen

In 2024 doet SURF samen met GÉANT een nieuwe aanbesteding. In het afgelopen jaar onderzochten we de eisen en wensen van SURFcumulus-gebruikers. Zo kreeg elke instelling een enquête en hielden we verschillende interviews. De uitkomsten hiervan verwerkten we samen met die vanuit andere landen in een marktverkenning.

Toetsen met marktverkenning

Met een markverkenning laten we weten op welke manier deze aanbesteding verloopt, en waarom we welke eisen en wensen willen gaan stellen. Aan de reactie van aanbieders zien we ook of deze reëel zijn. Eind september 2023 verwachten we de reacties van de geïnteresseerde partijen op deze marktverkenning.

Uitvraag nieuwe aanbesteding in 2024

De uitvraag voor de nieuwe aanbesteding publiceren we in het eerste kwartaal van 2024, vanaf eind 2024 kan je instelling dan weer publieke clouddiensten afnemen.

Meer informatie

Bekijk het document van de marktverkenning.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen