Ga naar 'Cybersecurity'

Cybersecurity

Studenten, docenten en onderzoekers zijn gebaat bij een veilige online omgeving. Maar hoe pak je dat als instelling aan? Deze community is voor iedereen in onderwijs en onderzoek die kennis en ervaring wil delen en/of meer wil weten over zaken op het gebied van (cyber)security.

Alle instellingen staan voor veel uitdagingen op het gebied van cyber.  Hoe fijn en goed is het dan om deze kennis te delen, zodat niet iedereen steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Op deze website kun je middels een blog informatie delen die voor het bredere publiek toegankelijk is. En je kunt er uiteraard ook terecht om kennis op te halen.

Beveiligingcommunity's SCIRT en SCIPR

Wil je meer vertrouwelijke informatie delen? Word dan ook lid van een van onze twee beveiligingscommunity’s: SURF Community van Incident Response Teams (SCIRT) of SURF Community voor Informatiebeveiliging en Privacy (SCIPR).

In de SCIRT-community bestrijd je cyberdreigingen samen met andere security-experts. Deel je kennis en ervaring en leer zelf ook meer over beveiliging. In de SCIPR-community stel je samen met andere informatiebeveiligers in het beleid en richtlijnen op om informatiebeveiliging verder te verbeteren. Beide community’s werken nauw samen.