Gezocht: Leidinggevenden voor input Awareness training

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het bevorderen van een sterke security cultuur en een weerbare organisatie. Als leidinggevende ben je een voorbeeld voor jouw team, en beslissingen rondom awareness en training vanuit het bestuur komen bij jou terecht. Dit roept uitdagingen op, zoals:

 

  • Hoe geef je invulling aan jouw voorbeeldrol?
  • Hoe implementeer je trainingsdoelen binnen jouw team?
  • Hoe integreer je security en privacy in de dagelijkse werkwijze?

 

Om leidinggevenden praktische ondersteuning te bieden bij deze uitdagingen, hebben diverse instellingen SURF gevraagd een speciale training voor leidinggevenden te ontwikkelen. Deze training wordt in samenwerking met een werkgroep van security en privacy professionals uit verschillende instellingen opgezet.

Wie zoeken we?

De training is gericht op leidinggevenden die relatief dicht op het primaire proces zitten. Je bent verantwoordelijk voor cybersecurity en privacy awareness binnen je team of afdeling. Je hebt een rol in het rapporteren over en bespreken van cybersecurity in het team. Bijvoorbeeld als teamleider of afdelingshoofd.

Vrij beschikbaar trainingsmateriaal 

Het trainingsmateriaal wordt beschikbaar gesteld via de Cybersave Yourself Toolkit, zodat alle instellingen het kunnen gebruiken. Instellingen bepalen zelf hoe en wanneer ze de training willen inzetten, en het materiaal kan naar wens worden aangepast. Momenteel bevinden we ons in de opstartfase. We verzamelen voorbeelden van bestaande trainingen en werken aan een onderwerpenlijst voor de nieuwe training.

Jouw input is essentieel 

Om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij de vragen en behoeften van leidinggevenden, zijn we op zoek naar leidinggevenden die willen meedenken tijdens een online bijeenkomst van één uur.

Wanneer? 

  • 4 november van 13.00 tot 14.00 uur
  • 7 november van 11.00 tot 12.00 uur

 

Wat gaan we doen? 

Tijdens de bijeenkomst verzamelen we vragen en feedback die in de training moeten worden behandeld en toetsen we de opzet van de training.

Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel bijdragen? Geen probleem! Je kunt in het online formulier ook aangeven of je benaderd wilt worden voor een kort online interview, of de training wilt reviewen in een later stadium.

Meedoen? 

Vul dan voor 31 oktober dit korte online formulier in https://forms.office.com/e/YJTBm4D8s7 

Je ontvangt een uitnodiging voor de online bijeenkomst na je inschrijving. 

Meer over dit project en andere awareness projecten van CSY

Dit project is onderdeel van de roadmap voor awareness die in mei 2024 opgesteld is. De volledige roadmap en overzicht van alle projecten vind je in de CSY toolkit. De toolkit is toegankelijk door in te loggen met je instellingsaccount.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties