Meet-up aanbestedingscommunity toetssoftware

Bijeenkomst

Is jouw instelling van plan om toetssoftware aan te besteden of hiermee te starten in de komende twee jaar? Wil je nieuwe inzichten opdoen en ervaringen uitwisselen met andere instellingen over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Schrijf je dan in voor de tweede community-bijeenkomst georganiseerd door SURF en de SIG Digitaal Toetsen.

Programma

9.30 uur  Ontvangst
10.00-11.00 uur  Lessons learned recente aanbestedingen toetssoftware door de HAN & Universiteit Leiden
11.00-12.00 uur Plan van eisen: gezamenlijk opstellen van functionele eisen voor toetssoftware
12.00-13.00 uur Impact van generatieve AI in toetsing: uitwisseling van ideeën 
12.45 uur Afronding & vooruitblik toekomstige sessies
13:00 uur Lunch

Sprekers

Harriët Damen - projectmanager digitaal toetsen Universiteit Leiden
Harriët is werkzaam als projectmanager bij LLInC: het Leiden Learning en Innovatie Centre van de Universiteit Leiden. Ze houdt zich sinds 2018 bezig met digitaal toetsen en heeft in die tijd het digitaal toetsen opgezet in haar sportcentrum met chromebooks en gebruik van de kiosk-app die ooit in Utrecht is ontwikkeld. 

Harriët organiseerde ook het regulier overleg met de vertegenwoordigers digitaal toetsen van de faculteiten. Daaruit kwam de opdracht om het digitaal toetssysteem aan te besteden.

Judith Vels - projectmanager digitaal toetsen Universiteit Leiden
Judith is ook werkzaam als projectmanager voor LLInC sinds 2022. Daarvoor werkte ze bij de faculteit Sociale Wetenschappen als ICT&O adviseur. Ten tijde van corona heeft ze samen met haar collega’s van de onderwijsadministratie digitaal toetsen geïmplementeerd. Bij terugkeer naar de universiteit heeft ze het digitaal toetsen op de faculteit verder uitgebouwd. Met de aanschaf en de daarbij behorende implementatie maakte ze de overstap naar LLInC (een centrale afdeling).

Michel Kao - onderwijskundig adviseur Leren en werken met ICT Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Op de HAN werkte Michel als onderwijskundig adviseur Leren en werkt hij met ICT binnen Services, een centrale onderwijsdienst voor de academies, met wie ze de digitale leer- en werkomgeving vormgeven, inrichten en vernieuwen. 

Binnen is hij op de HAN betrokken bij veel processen van digitaal toetsen. Bij de aanbesteding van een HAN-brede digitale toetsapplicatie in 2021 en de daaropvolgende implementatie van de digitale toetscyclus bij de academies heeft hij zich vooral beziggehouden met onderwijskundige vraagstukken en professionalisering van betrokkenen binnen de toetscyclus.

Ook is hij al langer kernteamlid van de SIG Digitaal toetsen, waarbinnen verschillende vraagstukken over en innovaties op het gebied van digitaal toetsen worden besproken en kennis daarover wordt gedeeld.

Voorbereiding

Voor een succesvolle bijeenkomst vragen we je om voorafgaand aan het evenement te overleggen over het aanbesteden van toetssoftware met collega’s van andere afdelingen binnen jouw instelling zoals inkopers, contractmanagers, ICT managers, projectleiders & docenten. Dit bevordert een divers perspectief op de vraagstukken en een breder begrip van de materie.

Scope van de community

De focus van deze community ligt op software voor het ontwikkelen en afnemen van digitale examens en (oefentoetsen). Het gaat niet over e-portfoliosoftware.

Wil je meepraten of op de hoogte blijven? 

Word dan lid van de communitygroep Digitaal Toetsen en kijk op het aanbestedingscommunitykanaal. Liever mailen? Dat kan ook! Mail dan naar: digitaaltoetsen@surf.nl.

Mindmapping

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties