Ga naar 'AI in Education'

AI in Education

Het onderwijs kan enorm profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van AI. De SIG “AI in Education” wil de inzet van AI in het onderwijs versnellen door docenten te inspireren en ondersteunen bij het ontdekken van de mogelijkheden in hun onderwijs.

Kunstmatige intelligentie in de toekomst

Kunstmatige intelligentie is een betaalbare en schaalbare manier om onderwijs passend en persoonlijk te maken. We zetten kunstmatige intelligentie onder andere in om het onderwijs beter te laten aansluiten bij de student en om effectiviteit van digitale leermiddelen te vergroten. Ook buiten het onderwijs wordt kunstmatige intelligentie veel ingezet. Denk mee over andere kansen voor kunstmatige intelligentie en hoe we die effectief en verantwoord kunnen inzetten.

Kennis en ervaringen delen in een special interest group

Het doel van deze special interest group (SIG) is samenbrengen en uitbouwen van kennis en inzichten. Dit doen we aan de hand van 3 kernvragen:

  • Wat kan? Hoe gebruiken we kunstmatige intelligentie nu in het onderwijs, en hoe zal het de komende jaren uitgebreid worden? Voor welke doelen zetten we kunstmatige intelligentie in en wat betekent dit voor student, docent, en instelling?
  • Wat mag? Welke juridische en ethische aspecten spelen een rol? 
  • Wat willen we? Welke kansen en risico’s zijn verbonden aan de toepassing van kunstmatige intelligentie? Welke mogelijkheden (beleid, organisatie, proces, mens en techniek) zijn er om de kansen optimaal te benutten en risico’s te verkleinen.

Voor wie?

Deze special interest group is voor alle geïnteresseerden in kunstmatige intelligentie, voor zowel praktijktoepassingen, als ethische en maatschappelijke aspecten. Docenten, onderwijsprofessionals, beleidsmedewerkers en technici zijn allemaal van harte welkom.