Ga naar 'Vraagbaak Online Onderwijs'

Vraagbaak Online Onderwijs

Op deze pagina vind je informatie in verschillende FAQ's per thema. For the English FAQs, scroll down. Info: VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl

Over de Vraagbaak Online Onderwijs

Nu je instelling dicht is wil je het onderwijs zoveel mogelijk door laten gaan. In deze tijdelijke SURF-community delen we kennis en expertise om de overstap naar online onderwijs zo goed mogelijk te ondersteunen. De Vraagbaak Online Onderwijs en deze community zijn tijdelijk in het leven geroepen als reactie op de coronacrisis en het stopzetten van onderwijs op locatie.

In de Vraagbaak Online Onderwijs vind je artikelen over online onderwijs geschreven door het kernteam van het landelijk coördinatiepunt en collegae uit de sector. Ook vind je overzichten waarin verwezen wordt naar andere relevante bronnen, artikelen en informatie beschikbaar gesteld door instellingen en collegae.

Vragen over online onderwijs?

In de FAQ-sectie vind je antwoorden op vragen over online onderwijs op basis van thema. Staat jouw thema of vraag er nog niet bij? Stuur dan een email met je vraag of suggestie naar VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl

Wil je ook informatie delen?

Ook jij kunt bijdragen van aan deze community. Meld je aan of log in met je instellingsaccount en plaats een artikel of comment op de community. Neem in artikelen jouw kennis, expertise of ervaringen op om deze met collega’s te delen. Je kunt ook reacties op andere artikelen plaatsen.

Meepraten op het forum?

Wil je een vraag stellen aan collega's in de sector? Of heb je een punt van discussie dat je graag met anderen bespreekt? Ga dan naar het nieuwe forum en post je vraag. Je kunt hier ook reageren op de vragen van anderen. Ook hier meld je je aan met je instellingsaccount om deel te kunnen nemen. 

Wil je de community volgen?

Volg je deze community nog niet? Meld je dan aan met je instellingsaccount, klik op Community Volgen, en ontvang de nieuwste artikelen in je mail.

Wie is in het landelijk coördinatiepunt vertegenwoordigd?

Het landelijk coördinatiepunt Vraagbaak Online Onderwijs is een gezamenlijk initiatief van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, de VSNU, de VH en SURF. Inmiddels is ook het ComeniusNetwerk bij deze samenwerking betrokken. 

Heb je vragen over de inhoud?

Het je vragen over de inhoud van artikelen, de webinars of de FAQs? Stuur een email naar VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl. Een medewerker van het kernteam zal zo snel mogelijk op je email reageren.

Heb je vragen over online onderwijs die nog niet worden beantwoord in een van de FAQs? Stuur ons dan ook een email.

Heb je vragen over het werken met SURF communities?

Mail dan naar communities@surf.nl.