Ga naar 'Vraagbaak Online Onderwijs'

Vraagbaak Online Onderwijs

De community Vraagbaak Online Onderwijs is er voor iedereen die kennis en ervaring wil delen over digitale onderwijsinnovatie. De praktijk staat in deze community centraal.

Over deze community
Met deze community willen we docenten en onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs inspireren en ondersteunen om in de praktijk stappen te maken met digitale onderwijsinnovatie. Om zo het onderwijs beter en toekomstbestendiger te maken. Dat doen we door een podium te bieden aan concrete, inspirerende praktijkvoorbeelden. En door te bouwen aan een community van voorlopers, innovators en geïnteresseerden die elkaar kunnen versterken en motiveren.

Doe je mee?
We roepen iedereen op om hier voorbeelden, ervaringen, tips en inspiratie te delen. Zo leren we van en met elkaar. Niet alleen binnen onderwijsinstellingen maar juist ook landelijk tussen instellingen en vakgenoten.

Heb je zelf bijvoorbeeld een nieuw blended vak ontworpen, of een pilot gedaan met AI of VR? Heb je tips om studenten op afstand te begeleiden, wil je je visie op toetsen op afstand delen, of een overzicht van jouw favoriete tools om studenten online te betrekken? Of wil je een vraag stellen aan de community over een probleem waarmee jij worstelt? Dat kan allemaal binnen de community Vraagbaak Online Onderwijs. Lees hier voorbeelden van artikelen op de community. 

Volg de community
Ben je op zoek naar informatie en inspiratie voor jouw onderwijs? Volg dan vooral deze community! Meld je eenvoudig aan met je instellingsaccount, klik op Community volgen, en ontvang de nieuwste artikelen in je mail. Volg de community Vraagbaak Online Onderwijs ook op LinkedIn. Zo ben je op de hoogte van de laatste publicaties en events, en deel je eenvoudig interessante posts met jouw netwerk.

Hoe kunnen we je helpen?
Heb je een vraag over deze community, wil je even sparren over een idee voor een publicatie of heb je behoefte aan redactionele ondersteuning? Wij helpen je graag. Stuur een mail aan Arenda Vermeulen arenda.vermeulen@surf.nl en je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Bekijk ook de algemene tips voor het delen van een artikel op SURF Communities

Vraagbaak Online Onderwijs is een gezamenlijk initiatief van het ComeniusNetwerk, Expertise Centrum Inclusief Onderwijs (ECIO), Npuls en SURF.