Ga naar 'Vraagbaak Online Onderwijs'

Vraagbaak Online Onderwijs

Op deze pagina vind je informatie per thema. For the English information per topic, please scroll down. Contact: VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl.

Over de Vraagbaak Online Onderwijs

Er is een grote vraag naar expertise en kennisdeling op het gebied van online onderwijs vanwege de coronacrisis en het stopzetten van onderwijs op locatie. De Vraagbaak Online Onderwijs is een gezamenlijk initiatief van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, de VSNU, de VH, ComeniusNetwerk, ECIO en SURF. In deze tijdelijke SURF-community delen we kennis en expertise om de overstap naar online onderwijs zo goed mogelijk te ondersteunen.

In de Vraagbaak Online Onderwijs vind je artikelen over online onderwijs, geschreven door het kernteam van de vraagbaak en collegae uit de sector. Ook vind je overzichten waarin verwezen wordt naar andere relevante bronnen, artikelen en informatie beschikbaar gesteld door instellingen en collegae.

De Vraagbaak wordt gerund door Annette Peet (SURF), Johanna de Groot (SURF/Versnellingsplan), Marian Kat-de Jong (Versnellingsplan/Avans), Michel Jansen (SURF), Idwer Doosje (ComeniusNetwerk), Franka van de Wijdeven (ECIO), Yvonne Florissen (Versnellingsplan) en Charlotte Heystek (Versnellingsplan).

Vragen over online onderwijs?

In de thema-sectie vind je informatie over online onderwijs op basis van verschillende thema’s, zoals digitale didaktiek, toetsen en beoordelen op afstand en software & tools. Staat jouw thema, informatiebron of vraag er nog niet bij? Stuur dan een email met je vraag of suggestie naar VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl

Wil je ook informatie delen?

Ook jij kunt bijdragen van aan deze community. Meld je aan of log in met je instellingsaccount en plaats een artikel of comment op de community. Neem in artikelen jouw kennis, expertise of ervaringen op om deze met collega’s te delen. Je kunt ook reacties op andere artikelen plaatsen.

Webinars

Versnellingsplan, ComeniusNetwerk en SURF organiseren vrijwel wekelijks webinars in samenwerking met diverse partners en experts uit het onderwijsveld. We belichten verschillende thema’s. Op de homepage van de Vraagbaak staan alle webinars op een rij. Gemist? Bekijk de video's en lees de verslagen.

Wil je de community volgen?

Volg je deze community nog niet? Meld je dan aan met je instellingsaccount, klik op Community volgen, en ontvang de nieuwste artikelen in je mail.

Heb je vragen over de inhoud?

Het je vragen over de inhoud van artikelen, de webinars of de thema's? Stuur een email naar VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl. Een medewerker van het kernteam zal zo snel mogelijk op je email reageren.

Heb je vragen over online onderwijs die nog niet worden beantwoord in een van de thema's? Stuur ons dan ook een email.

Heb je vragen over het werken met SURF communities?

Mail dan naar communities@surf.nl.