Applicaties voor onderwijsruimten en daaraan gerelateerde eigenschappen

Beste collega,

Zoals wellicht bekend heeft de TU Delft een applicatie gemaakt die zich specifiek richt op de kwaliteit van onderwijszalen. De TU Delft education spaces configurator (https://tudesc.com) is heus complex en maakt opgrijpbare zaken zoals leesbaarheid en CO2 voetafdruk zichtbaar. Nu de pandemie achter ons ligt en de agenda zich weer richt op kwaliteit wil ik heel graag jullie behoefte peilen over het mogelijk beschikbaar maken van afzonderlijke modules onder goedkopere licentiemodellen.

Mag ik heel graag vragen om aan te geven met welke hulpmiddelen jullie gebaat zijn, zodat wij een gevoel krijgen waaraan behoefte is. Alvast zeer bedankt voor je reactie. Het bijgeplaatste formulier https://communities.surf.nl/files/Artikel/download/Applicaties%20voor%2… kan je sturen naar a.h.w.vanderzanden@tudelft.nl.

Met een hartelijke groet, Piet van der Zanden

TUDesc richt zich op onderwijsgerelateerde kwalitatieve onderdelen van collegezalen, zoals leesbaarheid, ergonomie, zaaloverzicht, doceer- en presentatiesysteem. Alle apparatuur en meubilair kan worden beheerd en ondergebracht door meerdere functies en rollen. Vanuit de database gegevens worden specifieke overzichten gegenereerd op meerdere dashboards Overview, Assets Values & Costs, CO2 Equivalence, Operational Use en mettertijd ook Occupation.

Module ESViewer is een online zalenboek met een overzichtspagina van onderwijszalen. Selecteer een zaal en één muisklik verder vind je details van die ruimte. Daar kunnen eveneens handleidingen worden ondergebracht. Zie bijvoorbeeld onze centrale zalenpoule op https://esviewer.tudelft.nl/.

Module CO2 Footprint Dashboard met een overzicht van zowel de “embodied CO2 equivalent footprint” als de totale footprint van apparatuur en meubilair. Dit dashboard is een eerste stap voor zalenpoulebeheerders om grip te krijgen op de eigen CO2 bijdrage.

Module Operational Use Dashboard met de mogelijkheid om middels een Application Programming Interface (API) zaalstatus in te lezen van doceer- of presentatiesysteem gecombineerd met de bewegingssensor van die ruimte. Dit dashboard toont welke apparatuur is gekozen en mogelijk aanstaat zonder in gebruik te zijn. Daarmee kan je scherper letten op verspilde energie en verlenging van technische levensduur.

Heb je suggesties of vragen, dan horen we die ook graag :-)

 

 

 

 

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties