Hybrid Classrooms in de praktijk: simultaan lesgeven in 5 landen

De Universiteit Utrecht experimenteert in de alliantie CHARM-EU met onderwijs dat tegelijkertijd in 5 landen wordt gegeven. De geleerde lessen ten aanzien van hybrid classrooms zijn op een rijtje gezet.

Voor onze European University Alliance CHARM-EU is het experimenteren met innovatief onderwijs  een belangrijke doelstelling. Ons Master-programma “Global Challenges for Sustainability” wordt door 5 instellingen gezamenlijk uitgevoerd: in Dublin, Montpellier, Budapest, Barcelona en dus Utrecht. Hiervoor maken we intensief gebruik van ‘hybrid active learning classrooms’, die de studenten en de docenten onderling verbinden over de verschillende locaties heen.

Na twee jaar in deze set-up, hebben we de geleerde lessen over onze CHARM-EU hybrid classrooms onlangs op een rijtje gezet. Daartoe behoort bijvoorbeeld de belangrijke rol van de Teaching Assistant als verbinder op locatie wanneer de docent op een andere standplaats is, de noodzaak van een cozy corner in de lesruimte, de grondige on-boarding van de docenten zodat het potentieel van de classrooms ook echt benut wordt en het cruciale belang van goede audiokwaliteit.

Lees op de CHARM-EU website alle inzichten in een interview met Vanessa Vigano van de Université de Montpellier:
Simultaneous teaching and learning in 5 countries: experiences with Hybrid Classrooms in CHARM-EU | CHARM-EU

presentatie tijdens een CHARM-EU sessie

Auteur

Working on the CHARM EU European University Alliance, as lead for the IT…

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties