Learning spaces @ Media&Learning

Bij het bezoek aan de Media&Learning 2023 conferentie is er een bezoek gebracht aan het leercentrum Agora van de KU Leuven. 

Op de conferentie was er erg weinig aandacht voor learning spaces. Des te beter dat we zelf een pre-conferentie hadden georganiseerd. 

We hebben het leercentrum Agora van de KU Leuven bezocht en daar een rondleiding gekregen van Peter Verbist. 

Ontspannen sfeer

In het klassieke gebouw hangt een ontspannen sfeer met veel ruimte voor het informele werkplekken en ontmoetingsruimtes. Wat te denken van een  tafel met een legpuzzel. Als je even wat afleiding wilt kun je gaan puzzelen. 

Blauwe kabel

Bijna alle ruimtes zijn voorzien van apparatuur voor videoconferencing. En bij de KU Leuven gaat dat met de wel bekende Blauwe kabel. 

Aula met houten banken
Aula Emma Vorlat: Een klassieke ruimte met moderne technologie.
10 mensen van de Nederlandse delegatie staan achter de lessenaar van de aula
Aula Emma Vorlat: How to present Wirelessly

Active Learning Classroom

En in een goed leercentrum is natuurlijk ruimte voor een actief leren. En dat ondersteunen ze met een Active Learning Classroom. Een ruimte met een flexibele inrichting, voldoende whiteboard een per groep een groot scherm. En natuurlijk kun je op een centrale plek alle schermen bedienen en delen. 

Een paar mensen zitten in een ruimte met flexibel meubilair.
Active Learning Classroom in leercentrum Agora.

Diner

Na de pre-conferentie zijn we met 40 man van de Nederlandse delegatie gaan eten. Een goede gelegenheid om je netwerk te vergroten en er mee in gesprek te gaan. 

40 mensen op een terras
Diner met de Nederlandse delegatie.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties