TU Delft Education Spaces Configurator op ISE2020

In de week van 10 februari vond de ISE2020 plaats in de Amsterdam RAI. De ISE (integrated Systems Europe) is de grootste beurs op het gebied van audiovisuele apparatuur en systemen. Bedrijven van over de gehele wereld wachten met hun primeur tot de beurs in Amsterdam. Er zijn meerdere conferenties over Smart Building, Signage, Integrated Systems en AV-IT toepassingen in het Hoger Onderwijs. Daarnaast worden tientallen workshops en trainingen georganiseerd om de vele domeinen van sportevenementen tot gezondheidszorg te bedienen.

TUDesc
Interface TUDesc

Op de Hoger Onderwijs conferentie mocht ik een presentatie geven over de Delftse aanpak met betrekking tot de kwaliteit in onderwijsruimten. Wij vinden onze tweeledige aanpak best wel succesvol. Enerzijds de integrale samenwerking tussen Vastgoed, Onderwijs, ICT en Facilitair, en anderzijds het definieren van ontwerp en functionele eisen van onderwijsruimten in ons Cookbook Education Spaces.

Natuurlijk zijn er meerdere organisaties die werken aan het zo goed mogelijk formuleren van programma's van eisen voor onderwijsruimten. Marij heeft op deze site eerder al verwezen naar de UCISA Toolkit voor het Engelse hoger onderwijs. Maar ook Australische universiteiten hebben als AETM (association for Audiovisual & Education Technology Management) gezamenlijk een mooie Audio Visual Design Guidelines beschrijving gemaakt. 

Leesbaarheid is een ondergewaardeerd en slecht beschreven onderwerp. Wij hebben leesbaarheid breed onderzocht en in de praktijk gestaafd waarna we het in ons Cookbook hebben opgenomen. In de praktijk blijkt leesbaarheid toch wat moeilijk te vatten, zodat we hebben besloten om het zichtbaar en tastbaar te maken met onze TUDesc applicatie, zie mijn weblog voor iets meer uitleg en https://tudesc.com voor de applicatie zelf.

Ons cookbook is vrij beschikbaar,  de TUDesc applicatie zal onder licentie beschikbaar komen.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties