SURF Netwerk Dashboard - nieuwe functionaliteit

Vorige week voerden we een grote update door in het SURF Netwerk Dashboard. Na de update in september waarin de navigatie flink is verbeterd, hebben we in deze update de volgende functionaliteit toegevoegd:
 

 • Tijdlijn voor Storing en Onderhoud - overzichtelijke lijstview van alle tickets
 • SURFfirewall toegevoegd
 • IP-prefixen uitgelicht met een tegel op de startpagina

  Bij deze update hebben we wederom om feedback gevraagd bij een aantal gebruikers. Aan de hand van een design-mockup konden de gebruikers de nieuwe omgeving uitproberen, terwijl wij het commentaar en de suggesties noteerden. Deze input  heeft het uiteindelijke resultaat op een paar punten duidelijk beïnvloed, maar het gaf ons ook de bevestiging dat de Tijdlijn voor Storing en Onderhoud een goede stap voorwaarts is. Hopelijk ervaren jullie dit net zo!

  Graag leggen we jullie kort uit wat de nieuwe features inhouden:

  Tijdlijn voor Storing en Onderhoud
  De Tijdlijn voor Storing en Onderhoud is aanzienlijk veranderd: het geeft je als gebruiker veel meer informatie over storingen en geplande werkzaamheden in het verleden, maar ook over geplande werkzaamheden die in de toekomst liggen. Je kunt snel doorklikken naar getroffen diensten en de impact per dienst bekijken. De mogelijkheden zijn samengevat in deze beknopte Youtube video (https://edu.nl/4xe79).

  Tijdlijn voor Storing en Onderhoud

  SURFfirewall
  SURFfirewall is een nieuw product, dat in de laatste fase van de ontwikkelcylus zit (zie https://wiki.surfnet.nl/display/SURFnetnetwerkWiki/SURFfirewall). De eerste implementaties van SURFfirewall worden gecombineerd met  de SURFinternet-dienst. Vandaar dat bij je SURFinternet-dienst nu een keuzeknop/toggle zichtbaar is, om de firewall-details te bekijken.

  Firewall voorbeeld

  IP prefixen
  De IP-prefixtegel op de landingspagina geeft je snel inzicht in hoeveel prefixen er geregistreerd zijn onder jouw instelling. Je kunt vervolgens op de onderliggende IP-prefixlijstpagina zien door welke diensten de IP-prefix wordt gebruikt.

  IP prefixen voorbeeld

  Ook hebben we de volgende kleine verbeteringen doorgevoerd:

  • grafieken zijn nu ook te exporteren in csv, png of jpg-formaat
  • agenda uitnodigingen (calendar invites) voor planned work of incident tickets
  • vanuit elk ticket kun je nu een ics-bestand downloaden en dit importeren in je agenda 
  • verder zijn een aantal bugs verholpen

  Maak je gebruik van het SURF Netwerk Dashboard, en heb je ideeën voor verbetering of vragen, laat het ons weten! Of meld je aan voor de klankbord groep (mail wouter.huisman@surf.nl).

  Auteur

  Reacties

  Dit artikel heeft 0 reacties