Ga naar 'Open Education'

Open Education

We willen als SIG Open Education meer impact maken, daarom gaan we de activiteiten van deze community voortzetten in de Community edusources. Dé nationale community om samen te werken rond open leermaterialen. In het laatste artikel op deze community lees je hier meer over.

Word lid van de Community edusources!

Verhuis mee met de community Open Education

In 2003 is de Special Interest Group Open Education gestart. In de afgelopen 20 jaar hebben we open leermaterialen op de kaart gezet. Denk aan de trendrapportages Open Education, de publicatie Hergebruik Digitale Open Leermaterialen, de publicatie Open Pedagogy en onze webinars en workshops over Open Education en Pedagogy. Nu is het tijd voor een nieuwe stap.

Vorig jaar startte Npuls met de Transformatiehub ‘Digitale leermaterialen’. En dat betekent tijd voor vernieuwing. We zetten daarom de Special Interest Group Open Education en de bijbehorende community tijdelijk ‘on hold’, maar we gaan verder met de beweging die we hebben ingezet bij de Community edusources. Het doel is nog steeds om samen het Nederlandse onderwijs te verbeteren door open leermaterialen beter beschikbaar, vindbaar en herbruikbaar te maken.

De community Open Education was onder andere de plek voor nieuwtjes, relevante bronnen en congresblogs over het vrij aanbieden van leermaterialen. Nu is de Community edusources dé ontmoetingsplek voor aanjagers en gebruikers van open leermaterialen.

De Community edusources houdt je op de hoogte van events, handige links en nieuws. In het forum kun je iets delen met de hele community. Stel bijvoorbeeld een vraag of start een discussie. Of sluit je aan bij één van de groepen om samen te werken op een specifiek onderwerp.

Verhuis je met ons mee? Word nu lid van Community edusources.

 

Kernteam Special Interest group open education

De activiteiten van de special interest group Open Education werden gecoördineerd door een kernteam van experts uit de instellingen. Het kernteam bestond uit:

Enthousiast? Doe mee met de Community edusources.