Verhuis mee met de community Open Education

In 2003 zijn we gestart met de Special Interest Group Open Education. In de afgelopen 20 jaar hebben we open leermaterialen op de kaart gezet. Denk aan de trendrapportages Open Education, de publicatie Hergebruik Digitale Open Leermaterialen, de publicatie Open Pedagogy en onze webinars en workshops over Open Education en Pedagogy. Nu is het tijd voor een nieuwe stap.

Verhuis mee naar de Community edusources

Vorig jaar startte Npuls met de Transformatiehub ‘Digitale leermaterialen’. En dat betekent tijd voor vernieuwing. We zetten daarom de Special Interest Group Open Education en de bijbehorende community tijdelijk ‘on hold’, maar we gaan verder met de beweging die we hebben ingezet bij de Community edusources. Het doel is nog steeds om samen het Nederlandse onderwijs te verbeteren door open leermaterialen beter beschikbaar, vindbaar en herbruikbaar te maken.

De community Open Education was onder andere de plek voor nieuwtjes, relevante bronnen en congresblogs over het vrij aanbieden van leermaterialen. Nu is de Community edusources dé ontmoetingsplek voor aanjagers en gebruikers van open leermaterialen.

De Community edusources houdt je op de hoogte van events, handige links en nieuws. In het forum kun je iets delen met de hele community. Stel bijvoorbeeld een vraag of start een discussie. Of sluit je aan bij één van de groepen om samen te werken op een specifiek onderwerp.

Verhuis je met ons mee? Word nu lid van Community edusources.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen