Workshop Personal Health Train (PHT) 24 Mei (SURF Research Bootcamp)

Samen met de Universiteit Maastricht en het MUMC organiseert SURF op 24 mei de SURF Research Bootcamp. De bootcamp wordt georganiseerd voor onderzoekers en onderzoeksondersteunend personeel.  Een onderdeel van de bootcamp is een workshop over het Personal Health Train concept. Een mooie kans om dit concept zelf uit te proberen. 

Deze sessie introduceert het Personal Health Train (PHT) concept en je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. De PHT brengt algoritmen daar waar de gegevens zijn, in plaats van ze te centraliseren. Het maakt gecontroleerde toegang tot diverse gegevensbronnen mogelijk, terwijl de privacy en de betrokkenheid van de patiënt worden gewaarborgd. Gezondheidsgegevens worden FAIR gemaakt voordat ze worden opgeslagen in stations die worden beheerd door individuen, artsen, ziekenhuizen, biobanken en databanken.

Tijdens deze workshop ga je eerst het PHT-concept bekijken vanuit het perspectief van de data-aanbieder door het opzetten van een datastation en vervolgens vanuit het perspectief van de onderzoeker door verschillende analyses uit te voeren. Voor deelname aan deze workshop is basiskennis programmeren aanbevolen. De sessie wordt gehouden in het Engels. 

Voor meer informatie en inschrijven:

Meer informatie:

 SURF Research Bootcamp

Inschrijven SURF Research Bootcamp

 

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen