Webinar series | RIS-modules

Vanuit het project 'Onderzoeksinformatie in het hbo' willen we de betrokkenen graag informeren over de verschillende RIS-systemen die bij de hogescholen in gebruik zijn zodat we kunnen leren van elkaars “best practices”. In de webinar series zijn de hogescholen uitgenodigd om een demo te geven over hun RIS-systeem of een tool waarin ze (een deel van) hun onderzoeksinformatie registeren.

Deel 1 | Hogeschool Rotterdam

Helen Poelwijk

In het eerste deel van de serie komt de Hogeschool Rotterdam aan het woord. Voor het registreren van hun informatie over onderzoeksprojecten wordt het projectdossier van Microsoft Dynamics gebruikt. Er wordt gesproken over de implementatie van de nieuwe tool en de hobbels die daarbij genomen zijn, ook is er aandacht voor wat er allemaal wel en niet geregistreerd wordt of kan worden in de tool.

Link naar deel 1 opname 

Deel 2 | BUAS 

Jan Meeuwis

In het tweede deel van de reeks komt de BUAS aan het woord. Voor het registreren van hun informatie over onderzoek wordt Pure van Elsevier gebruikt. Er wordt in deze sessie gesproken over hoe dit RIS wordt ingezet, welke onderzoeksinformatie er wel en niet wordt geregistreerd en hoe het proces verloopt van initiatie onderzoek tot afsluiting? Ook is er aandacht voor de hobbels die zijn genomen tijdens de implementatie van deze tool en hoeveel tijd het beheer kost.

Link naar deel 2 opname

Deel 3 | Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Peter Graansma

In het derde deel van deze webinar series wordt er gekeken naar het traject waar de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) nu middenin zit. Per eind 2023 wordt Metis uitgefaseerd en ze zitten in een overgangstraject om SURFsharekit te gaan gebruiken als vervanging van Metis. In de webinar is aandacht voor de functionaliteiten die in Metis zaten en hoe die kunnen worden opgevangen door SURFsharekit. Welke onderzoeksinformatie kan worden geregistreerd in SURFsharekit en waar moet een andere oplossing voor worden gevonden?

Link naar deel 3 opname

Deel 4 | DCC-PO en SURF

Edwin Castelein en Eileen Waegemaekers

In het laatste deel van de webinar series komt er geen hogeschool aan het woord maar worden jullie bijgepraat door Edwin Castelein over het modulaire RIS, ontworpen door werkgroep 5 ICT van het DCC-PO. Dit model voor een RIS laat zien hoe informatie over onderzoek in kleine modules geregistreerd kan worden en samen kan komen in een datahub. Het gebruik van persistent identifiers en duidelijke afspraken over standaarden liggen aan de basis van zo’n modulair RIS.

Vervolgens geeft Eileen Waegemaekers vanuit het SURF project Onderzoeksinformatie in het hbo een projectupdate. Welke activiteiten staan er gepland voor de komende maanden, wat hebben we als doelen gesteld in de werkgroep Metadata en waar werken we naar toe?

Link naar deel 4 opname

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen