Nieuw programma 'Startup in Residence': werk samen met innovatieve startups aan beter onderwijs

Werk jij aan beter onderwijs binnen jouw instelling? Heb jij een (onderwijskundig) probleem dat je wilt oplossen? En kun je wel wat innovatieve denkkracht gebruiken? In het nieuwe programma 'Startup in Residence' werk je samen met innovatieve startups en ontdek je nieuwe mogelijkheden binnen het onderwijs. Interessant? Lees meer over het programma in dit artikel.

Het Startup in Residence programma

De Werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie binnen het Versnellingsplan lanceert in 2022 het Startup in Residence (SiR) EdTech programma voor hogescholen en universiteiten die met innovatieve organisaties willen samenwerken aan uitdagingen binnen het onderwijs, waarbij educatieve technologie een mogelijke oplossing biedt. Het SiR-programma ondersteunt, faciliteert en maakt samenwerking tussen onderwijsinstellingen en innovatieve startups makkelijker.

Doel programma

Het programma is bedoeld om problemen op te lossen die nu (nog) niet opgelost kunnen worden. Dit kunnen allerlei soorten uitdagingen zijn, je bent bijvoorbeeld op zoek naar een manier om studenten elkaar te laten beoordelenop samenwerking, je wil aanwezigheid in grote groepen bijhouden, je wil studenten hun eigen voortgang laten bijhouden, je wil samenhang in leerlijnen tussen vakken monitoren en weergeven, etc. Het is vooral belangrijk dat dit een actueel probleem is waar jij (of jouw collega's) tegenaan lopen. 

Waarom meedoen?

  • Ontdek slimme oplossingen om jouw onderwijs te verbeteren;
  • Ondersteun en faciliteer creatieve uitwisseling tussen onderwijsinstellingen en startups;
  • Draag bij aan het versterken van het EdTech startup ecosysteem in Nederland.

Voor wie?

Dit programma is voor docenten, ICTO-coaches, innovatiemanagers, en eigenlijk iedereen in het onderwijs. Het is voor iedereen die een uitdaging heeft in het onderwijs waar je (nog) geen oplossing voor hebt gevonden en het leuk vindt om daar in co-creatie met een startup aan te werken. 

Online informatiesessie 14 april

Heb jij een uitdaging binnen jouw organisatie waarbij EdTech mogelijk een oplossing zou bieden? Of wil je meer weten over het programma? Neem dan contact op via edtech@versnellingsplan.nl en kom op 14 april naar onze online informatiesessie. Meld je hier aan voor de informatiesessie.

SiR logo
Nieuw programma 'Startup in Residence': werk samen met innovatieve startups aan beter onderwijs

Foto overzichtspagina: Andy Hermawan via Unsplash

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen