Eerste ervaringen en good practices in het onderwijs als gevolg van de Coronacrisis buiten Nederland

Afgelopen woensdag organiseerde GÉANT* een online vergadering om de impact van de Coronacrisis in het onderwijs te bespreken. Daarnaast zijn de eerste ervaringen en good practices gedeeld vanuit de wereldwijde onderwijssector.

In totaal namen bijna 70 mensen deel aan de vergadering uit Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië. Mooi om alle verschillende perspectieven te horen!

GÉANT heeft een presentatie gegeven over OpenUp2U, een digitale leeromgeving die beschikbaar is voor alle Europese onderwijsinstellingen. Het doel van de open versie is om de mogelijkheden van online leren te ondersteunen en te bevorderen in deze bijzondere, gekke tijd. Zie voor meer informatie over OpenUp2U: https://up2university.eu/open/.

Aansluitend hebben UNIT (NREN** Noorwegen), CARNET (NREN Kroatië), ARNES (NREN Slovenië) en JISC (NREN Verenigd Koninkrijk) hebben hun eerste ervaringen en aanpak voor de (ondersteuning van) de transitie naar online onderwijs gedeeld. Heel interessant om te horen! De presentaties van UNIT, CARNET en ARNES zijn nu ook toegankelijk voor iedereen.

GÉANT heeft een wiki-pagina gemaakt waar zij op dit thema informatie uit verschillende landen bijeenbrengt.

* GÉANT is het pan-Europese datanetwerk voor de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap. Het verbindt nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerken in heel Europa en maakt samenwerking mogelijk door middel van verschillende projecten. De Taskforce Edu is een dergelijk initiatief, waar SURF in stuurgroep zit en zelf ook deelneemt.

** Een nationaal onderzoeks- en onderwijsnetwerk (NREN) is een gespecialiseerde internetprovider die zich toelegt op het ondersteunen van de behoeften van de onderzoeks- en onderwijsgemeenschappen in een land. SURF is ook een NREN.

Wereld

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties