Oktober Cybersecurity Maand - zo doen Amerikaanse Universiteiten dat

Oktober is Cybersecuritymaand (CSM). Deze hele maand vragen diverse organisaties, wereldwijd, aandacht voor cybersecurity(awareness). Ook onderwijsinstellingen doen hier aan mee. Maar hoe ziet een awareness campagne voor CSM er eigenlijk uit? In dit artikel zie je een aantal voorbeelden van Amerikaanse Universiteiten en hun campagne tijdens de Cybersecurity Maand.

Afbeelding van fantasy figuren met cybersecurity woorden
Dragons & Dungeons cybersecurity campagne - University of Illinois Chicago 2020

University of Illinois Chicago 2020 & 2021

Deze awareness campagne combineert het spel 'Dungeons and Dragons' met cybersecurity. Verschillende fantasy karakters vechten tegen cybercrime. Deze campgane kreeg zelfs een award van de Special Interest Group on University and College Computing Services (SIGUCCS).

Ze hebben de smaak te pakken bij deze universiteit: ook in 2021 was er een speciale campagne voor CSM. In 2021 was het thema 'True stories'. Met voorbeelden van waargebeurde scams en security tips voor studenten.

Elke week op maandag ontvingen studenten e-mails ontvangen over
onderwerpen als phishing, 2-factor authenticatie, job scams, en het veilig houden van
persoonlijke informatie.  Ze konden deelnemen aan een wekelijkse Cyber Security Quiz om kans te maken op een cadeaubon voor de boekenwinkel van de Universiteit.

Plaatje met felle kleuren, een hangslotje en de tekst Cybersecurity Awareness Month 2021
Voorbeeld van afbeelding #CSAM - University of Regina, 2021

University of Regina

De Universiteit van Regina pakte het groot aan in 2021: De campagne was gericht op de hele gemeenschap van de Universiteit van Regina te helpen veiliger te zijn online, door geïnformeerd te zijn en de eenvoudige stappen te kennen om zichzelf, hun familie, hun werkplek, hun school en hun apparaten te beschermen met Multi-factor Authentication (MFA).

Elke week was er aandacht voor MFA, de verschillende toepassingen van  MFA toepassingen en hoe je met MFA de informatie van de Universiteit van Regina veilig kunt houden. Er werden elke week trainingen en vraag en antwoord sessies aangeboden.

Afbeelding van een hoofd met de tekst Cybersecurity Awareness Month
Overcoming the Human Factor - University of California 2022

University of California

Het campagnethema van 2022 was "Overcoming the Human Factor".  Deze campagne geeft inzicht in verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de individuele rol en acties op het gebied van cyberveiligheid. Medewerkers en studenten konden speciale thema achtergronden downloaden. Er werden evenementen en workshops georganiseerd en met #BeCyberSmart werd aangemoedigd om kennis met elkaar te delen.

Close up van een hand, oog en nadenkend persoon met de tekst stop, look, think

North-East Illinois University

Het overkoepelende thema voor de bewustwordingsmaand van CSM 2022 was "Zie jezelf in Cyber". Elke week werd een van de volgende thema's behandeld, een trainingsvideo, een spel en posters.

 

  • Week 1 - Cybersecurity at work
  • Week 2 - Watch out for that phish!
  • Week 3 - More than just phishing
  • Week 4 - Cybersecurity at home

Kijk op de website van de universiteit voor een overzicht van materiaal, video's, posters en meer.

Don't fall for their tricks this halloween! Learn how to spot a scammer from a mile away
Beware: Cybersecurity Month is here! - University of Wisconsin 2022

University of Wisconsin

De University of Wisconsin combineert in 2022 Halloween en Cybersecurity Month. In oktober deelt de Universiteit regelmatig tips, trucs en af en toe een traktatie om betere cyberbeveiligingspraktijken op de campus te bevorderen.

Met berichten op hun IT Newsfeed voor angstaanjagende technische tips, wekelijkse video's op het YouTube-kanaal  en op donderdagen een activiteit in het gebouw.

Oktober Cybersecurity Maand bij Nederlandse instellingen

Ook in Nederland besteden onderwijs- en onderzoeksinstellingen extra aandacht aan cybersecurity in oktober. SURF ondersteunt instellingen door gratis campagnemateriaal beschikbaar te stellen via de Cybersave Yourself ToolkitDaarnaast publiceert SURF video's, interviews, social media berichten en andere content in oktober om met instellingen te delen.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties