Naar een droomscenario voor digitaal toetsen

Flexibel kunnen toetsen via mobiele devices op een veilige manier. En dan ook toetsen afnemen in een specifieke omgeving, zoals Mathlab, AutoCAD of SPSS. Toekomstmuziek?
Op 13 november schetst de SIG Digitaal toetsen een droomscenario. Of is het realistischer dan je denkt? Geïnspireerd door werkende voorbeelden uit de praktijk kun je op 13 november bij de TU/e met experts in gesprek om te onderzoeken hoe dit droomscenario te realiseren is.

Met de groei van digitaal toetsen in het onderwijs stijgt ook de vraag naar faciliteiten om toetsen digitaal af te nemen. Steeds meer instellingen zijn op zoek naar alternatieven voor grote toetszalen met een vaste opstelling. Laptops, chromebooks of andere mobiele apparaten bieden daarvoor een oplossing. Vragen die daarbij opkomen zijn: hoe zet je die veilig in? En: hoe maak je het mogelijk om op een mobiel apparaat meer dan alleen de gebruikelijke toetssuite in te zetten?  

In vervolg op de succesvolle bijeenkomst op 4 juni 2018 (lees het verslag) organiseert de SIG Digitaal toetsen een bijeenkomst rond het thema toetsen op mobiele apparaten. Dit keer vindt de bijeenkomst plaats op het terrein van de TU/e (Eindhoven).

In deze bijeenkomst schetsen we een droomscenario zoals we dat als SIG Digitaal Toetsen voor ons zien: veilig toetsen op mobiele devices, waarbij een scala aan software beschikbaar is. Dus niet alleen de toetssuite, maar ook SPSS, Matlhab, MS-office, AutoCAD, Sketchup, etc.

We presenteren enkele oplossingen die daar nu al mogelijkheden voor lijken te bieden. Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de slag. We bundelen onze expertises om een succesvolle ontwikkelingsrichting uit te stippelen. We maken de balans op van de technische ontwikkelingen en brengen de uitdagingen in kaart (zoals computing power, afhankelijkheid in cloud oplossingen, etc).

Dus: wil jij werk maken van veelzijdig en veilig toetsen op mobiele apparaten? Doe mee! Inschrijven kan hier!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties