Maak van inclusie een prioriTIJD! - ECIO-congres 8 februari 2021

Inspirerend is het ondernemerschap tijdens de coronacrisis binnen het hoger onderwijs: het versneld vormgeven van online onderwijs en het in verbinding blijven met de studenten. Inclusief onderwijs is hierbij urgenter dan ooit tevoren.  Denk aan duurzame aandacht voor gelijke kansen, passend bij de gezondheid en belastbaarheid van elke student. Tal van goede initiatieven zijn op touw gezet. Nu heeft het prioriTIJD om door te pakken! 

Programma

Ochtend:
Inspirerende gastsprekers en panelleden, zowel professionals als studenten, geven hun visie op de lange termijnstrategie voor inclusief onderwijs én de aanpak binnen de huidige actualiteit.

  • Dagvoorzitter Thijs de Lange gaat hierover in gesprek met o.a. Naomi van Stapele, lector ‘Inclusive Education’ De Haagse Hogeschool, Adriana van Dooijeweert, voorzitter College voor de Rechten van de Mens, Astrid Sluis, beleidsadviseur Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Emre Varlik, student aan Codarts Rotterdam zorgt voor muziek. 
  • Twee studenten, van een universiteit en een hogeschool, krijgen de ECIO-Frank Award uitgereikt. Met deze award willen we de extra inspanning die studenten met een extra ondersteuningsvraag dagelijks leveren, erkennen en waarderen. In het bijzonder wanneer deze studenten een idee hebben of zich inzetten voor hun medestudenten of een directe bijdrage leveren aan de inclusiviteit op hun hogeschool of universiteit.  

Middag:
Met twee workshoprondes staan verschillende inclusiethema's centraal. De focus ligt op visie- en beleidsvorming, het creëren van draagvlak, commitment, concrete inclusieaanpakken en goede praktijkvoorbeelden, rondom:

  • Ondersteuning door maatwerk 
  • Zorgen voor sociale binding 
  • Onderwijs digitaal toegankelijk maken
  • Bouwen aan inclusief onderwijs
  • Inclusief internationaal studeren
  • Ervaringen laten zien en horen
  • Inclusieve arbeidsmarkttoeleiding

Alle input voor inspiratie tot inclusiever onderwijs.

Doelgroep deelnemers

Het congres is voor bestuurders, studentendecanen, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders, docenten, beleidsmedewerkers en studenten met een ondersteuningsvraag van universiteiten en hogescholen en toeleidend onderwijs.

Praktische informatie

Tijd:  10:00 - 15:30 uur
Locatie: online
Kosten: €50,00 per inschrijving. Deelname voor studenten is gratis
Bekijk hier het gehele programma
Direct aanmelden
 

studenten in kring ingezoomd van onderaf

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen