Ga naar 'Oplossingen voor online onderzoeksomgevingen'

Alle artikelen van Oplossingen voor online onderzoeksomgevingen

16 artikelen

 1. ūüĎČūüŹĽSign up now for the SURF Research Week

  ūüĎČūüŹĽ Don‚Äôt miss it! Are you working as a researcher, research supporter, data steward, PhD candidate or as a policymaker at a university, university of applied sciences, research institute, university medical center, or in the industry?¬† Sign up now for SURF Research Week, the national conference for research & ICT. We bring you an inspiring online programme on 13, 14 and 15 April from 13:30 to 17:00. Feel free to pick all three afternoons, or only a¬†specific afternoon you like!¬† Check out the website for more information: www.surf.nl/researchweek¬† #srw21 #research Connecting Science and Technology.
  Banner van de SURF Research Week
 2. 21 januari: Online VRE informatie bijeenkomst over SURF Research Cloud

  De volgende VRE informatiebijeenkomst is op donderdag 21 januari en gaat specifiek over SURF Research Cloud. 21 Januari 2021 (15-16 uur) Informatiebijeenkomst over SURF Research Cloud Concept programma: Uitleg over de dienstverlening van SURF Research Cloud Demo van SURF Research Cloud Gelegenheid voor vragen Deelname is gratis maar wel op inschrijving. Inschrijven kan via: https://events.surf.nl/kort4/open/b3baf4c0-02ea-4205-94fd-e3aa1afb78d1
  Handen op een toetsenbord van een laptop
 3. Opname en slides VRE informatiebijeenkomst 15 december 2020

  15 december jl. was er een online VRE informatiebijeenkomst. Ge√Įnteresseerden kunnen de opname en de slides bekijken of downloaden¬†via de¬†onderstaande link naar de¬†SURFdrive map. Helaas ontbreken in de opname de update van de SURF componenten en de bijdrage van Erik Flikkenschild. De slides zijn ¬† van deze onderdelen zijn wel beschikbaar.¬† https://surfdrive.surf.nl/files/index.php/s/U31vWA5rLbmKnr6 ¬†
  SURF afbeelding netwerk
 4. VRE informatiebijeenkomst dinsdag 15 december 10 - 12 uur

  We houden binnenkort een bijeenkomst over Virtual Research Environments (VRE). De bijeenkomst zal online plaatsvinden op 15 december van 10-12 uur. Als input voor de bijeenkomst zouden we graag via een korte enquête alvast wat informatie verzamelen via microsoft forms: https://forms.microsoft.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=43W70KlvEEO71J-pUCbDwyfsybL87T5Igckm9jOsjBFURENQNUU0TVk0S0lNTjUwTTRSVU1QMzNQNi4u
  Collegezaal
 5. VRE samenwerkings-modellen

  Organisaties werken steeds meer samen bij het ontwikkelen, leveren en gebruiken van Virtual Research Environments (VRE’s). Voorbeelden zijn de toename van federatief ontwikkelen en leveren van VRE’s en het toegenomen gebruik van dezelfde VRE door meerdere partijen. De ontwikkelingen verlangen bijzondere aandacht voor samenwerken. Dit document beschrijft een generiek model van de wijze waarop verschillende partijen als demand-supply chain (VRE waardeketen) kunnen samenwerken bij het ontwikkelen, leveren en gebruiken van VRE’s. Het model is gebaseerd op vier case studies die tezamen representatief zijn voor veel voorkomende situaties bij samenwerken met VRE’s. De case studies betreffen het Amsterdam UMC, TraIT, anDREa en de Rijksuniversiteit Groningen.
  Samenwerken bij het ontwikkelen, leveren en gebruiken van VRE's
 6. VRE referentie-architectuur

  Een referentie-architectuur voor het opstellen van de architectuur van een VRE, die voldoet aan de specifieke behoeften van onderzoekers en onderzoeksinstellingen.
  Virtual Research Environment - Architectuur
 7. VRE definitie

  Een beknopte en een uitgebreide definitie van een VRE. De definities zijn bedoeld om een eenduidig, gemeenschappelijk beeld te vergemakkelijken bij communicatie over VREs’ (en dus niet als de enige, eeuwig geldende juiste).
  Virtual Research Environment - Architectuur
 8. VRE infographic

  In één oogopslag de waarde van een VRE referentie-architectuur voor VRE gerelateerde initiatieven, op een ook voor niet-architecten begrijpelijke wijze.
  Virtual Research Environment - Architectuur
 9. SURF VRE architectuurteam

  Een VRE architectuurteam van SURF dat zich richt op architectuurvraagstukken die zich voordoen bij het realiseren, onderhouden en vernieuwen van ‚Äėonline onderzoeksomgevingen‚Äô binnen het onderzoeksdomein.
  Virtual Research Environment - Architectuur