Learning Analytics Seminar 20 Juni - kort verslag

Vandaag houden we een Seminar over Learning Analytics in Utrecht. Een hele dag op lokatie! Wat een cadeautje dat dit kan! En de opkomst getuigd dat dit voor meerdere mensen een zeer wenselijk format en onderwerp is om samen te bespreken. Hieronder deel ik kort waar we het vandaag over hebben gehad. De sprekers van de dag en het definitieve programma vindt u op de SURF SIG LA community pagina. Een uitgebreid verslag komt nog. Hier alvast relevante links uit de ochtend.

De dag begon met een introductie van het Versnellingszone Studiedata, het SURF programma Studiedata en van Doorpakken met ICT. Een aantal links die daarin genoemd zijn waren:

De sprekers van de dag en het definitieve programma vindt u op de SURF SIG LA community pagina.

In de ochtend hebben we gefocust op de techniek achter learning analytics en in de middag op end user kwesties. Een aantal issues die besproken zijn:

LESSONS LEARNED FROM THE MORNING

  • Als je met Learning Analytics aan de slag wilt binnen je instelling dan kan het een jaar lang duren voordat je alle kaders goed hebt ingericht om uberhaupt met data aan de slag te gaan. Onderschat daarom niet hoeveel je moet regelen voordat je concreet aan de slag kunt.
  • Als je begint met learning analytics, heb je te maken met verschillende data waarheden die al bestaan binnen de instelling of binnen de faculteiten. Het is onwaarschijnlijk dat je met een 'clean slate' begint. Hou hier rekening mee en betrek alle stakeholders, inclusief studenten.
  • Wat niet in de data staat, weet je niet.
  • Vergeet niet het recht op vergeten te worden, richt je data zo in dat dit ook makkelijk mogelijk is.
  • Een Learning Record Store (LRS) en Datawarehouse zijn complementaire, niet uitwisselbaar

 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie