Nieuw: de SURF AI Innovators Podcast

“Wanneer iets intelligent is, is natuurlijk een heel grijs gebied” - Caspar van Leeuwen

Sinds kort presenteert SURF Sounds de AI Innovators Podcast. Dé podcast over Artificial Intelligence voor onderwijs of onderzoek. Of, nouja, nog niet helemaal natuurlijk. Laten we het een experiment noemen!

In een serie podcast gaan Andres Steijaert, Thomas van Himbergen, en ikzelf in gesprek met allerlei experts over wat AI en machine learning kunnen gaan betekenen voor onderwijs, onderzoek, ICT dienstverlening, en eigenlijk gewoon de rest van de maatschappij.  We gaan opzoek naar antwoorden op de vragen ‘wat is AI?’, ‘wat moeten we ermee?’, en ‘wat voor impact gaat het hebben op onze maatschappij?’. Daarvoor praten we met experts bij SURF, maar vooral ook bij onze instellingen.

Het is voor ons, samen met de collega’s van SURF Sounds, een groot experiment en we zijn bezig te ontdekken hoe we dit het beste kunnen doen. Uitproberen & leren. Tips zijn dus meer dan welkom!

Zoals Andres al zei: “Als we maar niet te artificeel overkomen en een beetje intelligent dan is het geslaagd”.

Aflevering 1: Wat is AI nou eigenlijk?

In de eerste aflevering praten we met collega Caspar van Leeuwen, HPC Consultant in Amsterdam en door ons ook naar voren geschoven als ‘AI expert’. We praten met Caspar over zijn werk, wat ‘AI’ nu is, wat je er mee kan.

Luister aflevering 1 van AI Innovators – Wat is AI nou eigenlijk?

In een volgende aflevering spreken we Valeriu Codreanu, teamhoofd van SURF’s highperformance machine learning team, over hoe het nu is om in Nederland bezig te zijn met machine learning voor onderzoek.

Hierna kunnen we hopelijk ook snel experts buiten SURF gaan spreken. Heb je leuke ideen of connecties, laat het ons weten!

Je kan ons bereiken op AI-info@surf.nl of jezelf abboneren op de groep-maillist door te mailen naar AI-innovators-subscribe@list.surfnet.nl.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties