SIG Learning Analytics - Laat je horen

Graag horen de nieuwe kernteamleden waar jullie het dit jaar over willen hebben! 

Beste Learning Analytics community,

Vanaf dit jaar hebben we een nieuw kernteam en de leden zijn geupdate op de webpagina van de SIG. Zij zullen zich gaandeweg introduceren en samen willen we dit jaar een rijke uitwisseling van ideeën en activiteiten faciliteren zodat onze community van praktijk experts nog beter en doelmatiger (en hopelijk ook met een goede dosis plezier!), hun werk kunnen doen. Laten we vooral bij elkaar komen, nu het weer kan! Daarom hebben wij de ambitie om een seminar in Juni te organiseren.

Andere uitwisselingsmomenten moeten er ook komen en hiervoor zoeken we input uit de community. Daarom hebben we een vragenlijst opgesteld die we graag aan jullie voorleggen, tot 8 April, en dan gaan we daarmee plannen.

                       <<<<<<<   LAAT JE HOREN   >>>>>>>>

 

Ondertussen breng ik graag onder de aandacht de website van de versnellingszone studiedata, waar ontzettend interessante producten te vinden zijn die je in je eigen instelling kunt gebruiken om perspectieven en inzichten te vergroten op het gebied van learning analytics en studiedata: https://doe-meer-met-studiedata.nl/

En een recente update, de zone heeft een landelijk referentiekader opgesteld voor studiedata die zowel AVG als ethiek raakt, die ook door de universitaire en hogeschool koepels (UNL en VH) is omarmd. Nu is het aan de instellingen zelf om hier verder mee te gaan: https://doe-meer-met-studiedata.nl/article/referentiekader-privacy-en-ethiek-voor-studiedata/

Op welke manier zie jij een dergelijke referentiekader wel/geen impact hebben binnen jou instelling? Mocht er nog iets nodig zijn, wat is dat dan volgens jou? Laat het weten in een reactie hierop.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties