Oproep: workshop Active Learning Classroom

De Rijksuniversiteit Groningen zet in op Active Learning Classrooms (zie mijn eerdere artikel). Steeds meer docenten van onze universiteit haken aan bij ons project. Tot nu gaven we de betrokken docenten 1-op-1 advies en begeleiding, zowel technisch als ook didactisch. Maar wat doen we als we meer docenten goed willen voorbereiden op onderwijs in Active Learning Classrooms?

Active Learning Classroom bij Rijksuniversiteit Groningen
Active Learning Classroom bij Rijksuniversiteit Groningen

Ons plan is om een workshop te ontwikkelen die we vervolgens willen gebruiken om groepen docenten te trainen in Active Learning in samenhang met de mogelijkheden van onze zeer flexibele Active Learning Classrooms.

Graag zoeken we de samenwerking in deze. Er zijn (dat weet ik wel zeker!) meer instellingen in Nederland die in een vergelijkbare fase zitten en graag docenten goed willen trainen. Hebben jullie wellicht een vergelijkbare uitdaging, en wil je samen werken aan zo'n workshop? Of heb je al iets dat je wilt en kunt delen met ons? Stuur me dan een bericht via email (w.y.koopal[at]rug.nl) of via 1 van de andere kanalen waar ik ben te vinden (Twitter en LinkedIn).

PS. Van de Universiteit Utrecht hebben we reeds wat informatie ontvangen. Collega Jasper van Winden reageerde al op een oproep die we eerder deze maand via Educause internationaal hebben verspreid.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen