Uitnodiging webinar Dynamisch Aankoopsysteem Video software

Vanuit het team Procurement & Contracting binnen SURF hebben een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) ingericht voor video software en gerelateerde diensten.

Op het moment van schrijven zijn 17 leveranciers (software vendors en resellers) op basis van referentievereisten en contractvoorwaarden toegelaten. Graag zouden we jullie kennis willen laten maken met het Dynamisch Aankoopsysteem. Hiervoor organiseren voor de Nederlandse en Ierse instellingen een webinar op 7 oktober aanstaande (link). Dit betekent dat het webinar in het Engels wordt gegeven.

Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) videosoftware beschikbaar

De afgelopen maanden heeft SURF, in samenwerking met HEAnet (de Ierse SURF), een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) voor videosoftware voorbereid. Inmiddels is het DAS beschikbaar en starten de eerste instellingen in het najaar met de uitvraag.

We geven je graag meer informatie over wat deze marktplaats betekent, hoe het DAS werkt en over het aantal leveranciers die op dit moment zijn toegelaten. Op 7 oktober organiseren we samen met HEAnet tussen 13:30 en 15:00 uur een webinar (in het Engels) om je kennis te laten maken met het DAS. We geven uitleg over het gemak en de snelheid waarmee je de benodigde software kunt selecteren en waarom we het DAS hebben ingericht.

Wat is een DAS?

Een DAS is een marktplaats waarin leveranciers die aan vastgestelde criteria voldoen standaardproducten en -diensten binnen een productcategorie kunnen aanbieden. SURF zet voor de productcategorie van het DAS een aanbesteding in de markt en beoordeelt of de leveranciers worden toegelaten. Instellingen plaatsen zelf een functionele uitvraag in het DAS en ontvangen offertes van de leveranciers binnen de productcategorie. Voor deze uitvraag zijn templates beschikbaar. Vervolgens beoordeel je de offertes en bepaal je zelf met welke leverancier je een overeenkomst sluit. Meer informatie over het DAS vind je op deze pagina.

Toegelaten leveranciers

Op dit moment zijn er 17 leveranciers (software vendors en resellers) toegelaten tot de marktplaats voor videosoftware. Hieronder bevinden zich een aantal bekende leveranciers die videocontent management, videoconferencing of andere gerelateerde software aanbieden. Zij kunnen zich vanaf nu inschrijven op de functionele uitvraag van Nederlandse en Ierse instellingen. Het aantal leveranciers voor het DAS is niet beperkt en andere leveranciers kunnen ook op een later moment worden toegelaten als zij aan de voorwaarden van toelating voldoen.

Eerste instellingen starten met hun uitvraag

Vanaf dit najaar zetten 3 instellingen een uitvraag in de marktplaats. Zij hebben door aflopende contracten een grote behoefte aan de afname van videosoftware. SURF en HEAnet begeleiden deze drie instellingen bij de individuele uitvragen, zodat zij snel de benodigde software kunnen selecteren. Op basis van deze 3 instellingen wordt het proces geëvalueerd om verbeteringen door te voeren in toekomstige uitvragen.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor het DAS? Stuur dan een mail naar inkoop@surf.nl.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties