Terugblik: Webinar Building Intelligence Software in de anderhalve-meter samenleving

Hoe kan Building Intelligence Software (BIS) jouw onderwijsinstelling ondersteunen bij het ruimtegebruik in de anderhalve-meter-samenleving?

Dat was de vraag die centraal stond op het webinar van dinsdag 16 juni. De Universiteit Utrecht, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Vraagbaak Online Onderwijs organiseerden een webinar waarin 5 leveranciers - Lone Rooftop, Twiqel, 12CU, Mapiq en TimeEdit - de mogelijkheden van hun BIS hebben toegelicht.

Overzicht met de leveranciers
Overzicht met de leveranciers

Je kunt het webinar in zijn geheel terugkijken via deze link.

Wat is Building Intelligence Software?

Building Intelligence Software (BIS) is een technologieplatform voor dataverzameling en beheer in gebouwen. Het wordt ook wel Smart Building Technologie genoemd. Met behulp van BIS kan in een gebouw data verzameld worden ten behoeve van publieksmetingen. Deze data wordt vervolgens verwerkt en weergegeven via BIS en gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in bezetting en benutting van (onderwijs)ruimtes. BIS biedt daarmee oplossingen voor het optimaliseren van gebruik van (onderwijs)ruimtes.

Webinar: Building Intelligence Software in de anderhalve-meter-samenleving

De huidige coronacrisis heeft een enorme impact op het gebruik van onderwijsruimtes. Door maatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand, een beperkte bezettingsgraad, beperkingen in vervoer met OV en een mogelijke handhavingsverplichting is er druk ontstaan op het plannen van onderwijs in de beschikbare ruimtes. Tijdens het webinar gingen de vijf leveranciers in op de volgende vragen:

  • Hoe kan BIS ondersteunen bij het naleven van de maatregelen?
  • Hoe kan BIS ondersteunen bij een eventuele handhavingsverplichting?
  • Hoe is de privacy voor betrokkenen geregeld?
  • Wat zijn concrete voorbeelden van de inzet van BIS software in de context van de coronamaatregelen?
  • Wat zijn de onderscheidende aspecten van uw specifieke BIS in de context van de corona-maatregelen?

De deelnemende leveranciers hebben informatie beschikbaar gesteld. Deze informatie inclusief de video van hun presentaties vind je hier: edu.nl/cdjck

Startscherm Webinar
Kijk het webinar terug via https://youtu.be/4tZJuqF6dpI

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties