Engelse uitspraak bijspijkeren in tijden van Corona?

Laura Rupp en Amrita Das (VU) ontwikkelden met subsidie vanuit de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs de MOOC English Pronunciation in a Global World. De MOOC is een academische cursus Engelse uitspraak.  Daarnaast heeft de MOOC maatschappelijke doelen als het gaat om diversiteit en inclusiviteit. De MOOC promoot variatie in Engelse uitspraak, is vrij toegankelijk en zo opgezet dat iedereen ter wereld op welk apparaat dan ook aan de MOOC kan deelnemen, ook groepen die anders weinig tot geen toegang hebben tot Engels onderwijs. 

MOOC English pronunciation
MOOC Englisch pronunciation

Tijdens de Corona crisis bleek de MOOC een uitstekende ondersteuning van de reguliere cursussen Engelse uitspraak van de Faculteit Geesteswetenschappen van de VU. De MOOC kan rekenen op veel belangstelling. In april 2020 heeft de MOOC vier weken gedraaid op het platform FutureLearn (https://www.futurelearn.com/courses/english-pronunciation). De MOOC had wereldwijd 23.005 aanmeldingen van Spanje tot India tot Nepal. 66,5 % van de aanmelders heeft actief aan de MOOC deelgenomen. 

In verband met de Corona crisis zal het materiaal in de MOOC beschikbaar zijn op FutureLearn gedurende de zomermaanden juli, augustus, en september. Het materiaal is Creative Commons, dus vrij (her) te gebruiken. De volgende reguliere editie van de MOOC start op 2 november 2020.

De MOOC heeft een Facebook pagina om een community van (oud-)deelnemers in stand te houden, ook gedurende de tijd dat de MOOC niet draait (https://www.facebook.com/globalenglishlearn). Please like!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen