'Groene' open leermaterialen?!

Wie groen zegt, zegt duurzaam. Alles moet liefst langer meegaan, immers het is zonde om iets te maken wat niet vaker gebruikt kan worden. Open leermaterialen zijn eigenlijk al duurzaam: gedeelde materialen kunnen vaker gebruikt worden. Maar hoe zit het met de materialen die gemaakt worden met interne of externe financiering? Hoe zorg je ervoor dat deze materialen blijvend beheerd blijven worden zodat ze echt duurzaam zijn?

Steeds meer docenten maken, delen en hergebruiken open leermaterialen. Ook nationaal gezien stimuleren instellingen en landelijke samenwerkingsverbanden docenten om kennis te maken met en vooral gebruik te maken van dit soort materialen. Denk aan:

Dat zijn ontwikkelingen die wij vanuit de zone "Naar digitale (open) leermaterialen" met interesse volgen en die aansluiten bij Nationale aanpak digitale en open leermaterialen. Maar wat als het project eindigt? 

Binnen de zone "Naar digitale (open) leermaterialen" verzamelen we strategieën die bij open leermaterialen-projecten worden gebruikt om verduurzaming van het project te realiseren. Hierbij gaat het om de activiteiten en aanpakken die voor, tijdens en na een project rond open leermaterialen worden geïnitieerd om continuering na afloop mogelijk te maken (duurzaamheid).

Doel: Voorbeelden verzamelen om te inspireren en aan te moedigen duurzamer (her)gebruik te maken van open leermateriaal. De verzamelde resultaten worden dit najaar gepubliceerd op de site van het Versnellingsplan.

Deel jouw ervaringen!

Ben jijzelf of ken je iemand die is betrokken bij een project of activiteit rond open leermaterialen dan horen we daar graag over! Via het volgende formulier vragen wij om gegevens van het project of de activiteit. Invullen kan t/m maandag 5 september en duurt slechts een paar minuten. Bovendien help je ons en de Nederlandse community rond open leermaterialen weer verder!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen