Miniconferentie Open Leermaterialen op 10 december

Op vrijdag 10 december organiseren we een leuke en praktische dag over het adopteren van Open Leermaterialen binnen een onderwijsinstelling. In de praktische workshops kun je leren om je eigen Open Leermateriaal te maken met de Open Source auteurstool Xerte. In de 'adoptietrack' zijn er presentaties over het adoptieproces van Open Leermaterialen (hoe en waar kun je beginnen?) en over de ontwerpstappen van een Blended/online module (eenvoudig en toegankelijk gemaakt door Deltion College). 

De online miniconferentie wordt afgetrapt met een keynote van Robert Schuwer over de waarden die ten grondslag liggen aan het werken met Open Leermaterialen binnen het onderwijs. Op dit moment hebben ca. 15 mbo instellingen interesse om mee te gaan werken aan het opbouwen van open collecties, de workshops en presentaties worden verzorgd door Deltion College, ROC van Amsterdam-Flevoland, Windesheim en DLearning.

De collecties die gemaakt worden zullen ook beschikbaar zijn binnen Edusource, we laten alvast een aantal voorbeelden zien en vertellen over de nieuwe techniek die het 'automatisch harvesten' en vindbaar maken van open leerobjecten mogelijk gaat maken.

Iedereen is welkom om (delen van-) de miniconferentie bij te wonen, er zijn onderdelen voor docenten, beleidsmedewerkers, ambassadeurs, adviseurs. In de praktische workshops wordt gewerkt met de open source auteurstool Xerte, als jouw instelling geen gebruikersomgeving heeft dan kun je een gastaccount aanvragen. 

Voor het volledige programma en aanmelden klik je hier.  Ben jij er ook bij?

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen