Minor Educational Technology van start

De eerste resultaten van onze Minor zijn zeer positief, er zijn veel docenten en bedrijven betrokken bij de workshops, met als gevolg tevreden studenten. Momenteel werken ze aan de eerste plannen voor nieuwe EdTech (start up’s).

Gezien de resultaten willen we in Februari  2021 doorgaan met een tweede groep minor studenten.

Minor EdTech is sinds september 2020 begonnen met een groep studenten. Studenten gaan aan de slag met mogelijkheden voor betere (technologische) oplossingen in onderwijs om het zo beter spannender en vooral leuker te maken. 

We willen de studenten voorbereiden op de uitdagingen van de steeds veranderende wereld van op technologie gebaseerd leren, onderwijzen en trainen.

Scholen zijn sterk afhankelijk van internet en andere vormen van digitale technologieën om het lesgeven en leren te verbeteren. Mobiele technologieën en online cursussen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop informatie wordt geleverd. Op de scholen bestaat nog steeds een enorme behoefte aan nieuwe leraren die technologie-leiders worden en rolmodellen voor het integreren van betekenisvolle 21e-eeuwse technologie praktijken in het curriculum. Toekomstige afgestudeerden die in staat zijn om onderwijs- en leer pedagogieën toe te passen op webgebaseerde en multimedia technologieën zullen een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt ontwikkelen.

In deze minor staan real life cases, gastcolleges, inspirerende werkvormen en vooral veel doen centraal. De minor is opgezet in samenwerking met onze Partners in Education en relevante spelers in het werkveld. Het curriculum sluit dus goed aan op de vraag vanuit de praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Instructional Design
  • Design thinking
  • Prototyping
  • Concept validation
  • Techniek
  • Business Case
  • UX / Usability
  • Learning Analytics

In de minor EdTech gaan studenten met diverse achtergronden met elkaar aan de slag en van elkaar leren. Gastsprekers zijn eerder regel dan uitzondering. Als student werk je met praktijkvoorbeelden van startups en andere grote spelers uit de Ed Tech wereld. 

In de minor worden studenten uitgenodigd om hun ondernemerschapskwaliteiten te ontwikkelen, initiatieven te nemen en veranderingen tot stand te brengen die waarde creëren voor mens en maatschappij.

https://youtu.be/lXC1KeTrWLc 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen