Webinar 24 april: Digitaal onderwijsmateriaal van anderen gebruiken

Er is tegenwoordig ontzettend veel onderwijsmateriaal gratis beschikbaar. Als je dat inzet in je eigen onderwijs kan je dat veel tijdwinst opleveren, juist in deze tijd bij online onderwijs. Op vrijdag 24 april organiseren SURF, het ComeniusNetwerk en het Versnellingsplan een webinar waar we ingaan op het vinden en inzetten van dit onderwijsmateriaal.

Terugblik lees je hier.

Een schat aan materiaal voor het oprapen

Waar je vroeger alleen van je directe collega materiaal kon lenen, heb je nu de beschikking over materiaal van collega's van over de hele wereld. Wat zijn dit voor materialen? Waar vind je ze? En hoe gebruik je ze in je eigen onderwijs?

Over het webinar

In het webinar geven we een overzicht van mogelijke leermaterialen die gratis te gebruiken zijn. Er komen docenten aan het woord die al veel gebruik maken van het inzetten van MOOCs en andere open leermaterialen.

We laten zien waar je het diverse aanbod van digitaal onderwijsmateriaal kunt vinden. En we geven je tips hoe je het materiaal dat je hebt gevonden kunt beoordelen. Want hoe weet je of het materiaal van goede kwaliteit is?

Kortom, dit webinar kan je ogen openen voor het gebruik van digitale leermaterialen en je helpen bij het verzorgen van je online onderwijs.

Sprekers

De sprekers zijn: 

  1. Marijn Post (Hogeschool Arnhem en Nijmegen)  gaat in op zoeken, vinden en beoordelen van materialen;
  2. Nicolai van der Woert (Radboud UMC) geeft voorbeelden van hoe geneeskundestudenten zelf online onderwijs kunnen kiezen;
  3. Anthony van den Berg (Hogeschool Saxion) zet materialen van anderen in zijn onderwijs  op het gebied vanHBO ICT in en vertelt daarover.

Voorbereiding

Bereid je op dit webinar voor door de module kennismaking open leermaterialen te doorlopen. Daarmee beschik je over de basiskennis van open leermaterialen

Voor wie is het webinar?

Docenten en onderwijsondersteuners die op zoek zijn naar nieuw materiaal en het uitbreiden van hun eigen onderwijsmateriaal en inspiratie op willen doen om digitaal onderwijsmateriaal van anderen in te zetten in hun eigen onderwijs.

Wat levert het op?

Na het webinar heb je:

  • Een basis theoretische kennis over open leermaterialen.
  • Meer inzicht in verschillende vormen van inzet van open leermaterialen
  • Een beter beeld waar goede open leermaterialen te vinden zijn.
  • Tips en trick om zelf aan de slag te gaan met open leermaterialen.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar verschijnt er weer een verslag op de Vraagbaak en een link om het webinar terug te kijken. 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 3 reacties

Reactie van Charlotte Heystek

We begrijpen dat momenteel niet iedereen in het webinar kan door technische problemen. Onze excuses voor dit ongemak!

We houden de webinar op een later moment nog een keer en stellen later vandaag opname en verslag beschikbaar. Stay tuned en nogmaals excuses!

Gerelateerde artikelen