Community meeting Veilige Datakoppeling

Aanstaande vrijdag 15 juni vindt de tweede Community meeting SIG Veilige Datakoppeling plaats. Schrijf je in! Er zijn nog plekken vrij.

Showcases, inspirerende sprekers zoals Dr. Eveline de Zeeuw over Linking NTR en CBS, Dr. Ir. Jolanda Boer over EPIC koppeling issues, en de SIG-VDK toolbox, zorgen ervoor dat je naar huis gaat met de laatste kennis en nieuwe inspiratie!
 
Deze tweede community meeting van de SIG werkgroep veilige datakoppeling staat in het teken van ontwikkelingen op het gebied van privacybescherming. Met de komst van de AVG krijgen onderzoekers en ondersteuners meer verantwoordelijkheid om de persoonsgegevens van studie deelnemers goed te beschermen. De door het kernteam ontwikkelde SIG-VDK toolbox kan ondersteunen bij het veilig uitwisselen en koppelen van persoonsgebonden datasets. Tijdens deze bijeenkomst worden aan de hand van praktische use-casus het gebruik ervan gedemonstreerd.
 

Waar en wanneer

Vrijdag 15 juni 13.00 - 17.00 
SURF Utrecht 

Inschrijven

Meer informatie en inschrijven: https://www.surf.nl/agenda/community-meeting-sig-werkgroep-veilige-datakoppeling
Of via de rechtstreekse inschrijflink: https://events.surf.nl/SURF/kort2/d345c67c-6074-4fce-90da-d4b9d0c44bac/started

Voor wie?

Onderzoekers, informatiebeveiligers, beleidsmedewerkers, ICT-managers van UMC’s en instellingen en andere stakeholders samenwerken met een gezamenlijk nationale belang voor onderzoek.

Kerngroep en samenwerking

Deze SIG werkgroep, gefaciliteerd door SURF, werkt nauw samen met het NFU data4lifesciences programma (WP6), NFU SIG-IB en de relevante werkgroepen van het landelijk coördinatiepunt research data management (LCRDM). Het creëert een netwerk waarin onderzoekers, informatiebeveiligers, beleidsmedewerkers, ICT-managers van UMC’s en instellingen en andere stakeholders samenwerken met een gezamenlijk nationale belang voor onderzoek. Het werken met persoonsgebonden data is met name in de medische en sociale wetenschappen aan de orde. Veilige datakoppeling is essentieel in big-dataonderzoek voor persoonsgebonden data.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties