8 juli bijeenkomst VR en AR voor vaardigheidsonderwijs

Save the date!  Vrijdag 8 juli organiseert de Special Interest Group Virtuality samen met de werkgroep Digitaal onderwijs in Praktijkvaardigheden een bijeenkomst over VR en AR voor vaardigheidsonderwijs. 

De bijeenkomst duurt van 10 tot 16 uur en is bij de Christelijke Hogeschool Ede. De inschrijflink en een volledig programma volgen zsm. 

Om flexibilisering van het onderwijs mogelijk te maken is afgelopen jaren de inzet van ICT in het onderwijs toegenomen (b.v. tijdens de Corona-pandemie). Ook bij vaardigheidsonderwijs bestaat de behoefte om het onderwijs te versterken met ICT. Augmented Reality (AR) en Virtual Realty (VR) blijken hier mogelijkheden te bieden: vaardigheden kunnen in een authentieke beroepssituatie geoefend worden.

Tijdens dit seminar worden verscheidene AR- en VR-toepassingen voor vaardigheidsonderwijs gepresenteerd. Aansluitend is het mogelijk om deze toepassingen tijdens een demo ook zelf te ervaren.

Vervolgens wordt in een wrap-up besproken welke stappen ondernomen kunnen worden om tot ontwikkeling en implementatie van een AR of VR toepassing (met onderwijs) te komen. 

Afsluitend is er gelegenheid om in kleinere geleding met de sprekers door te praten over samenwerking om te komen tot uitwisseling en verdere ontwikkeling van de gepresenteerde producten.

Het belooft dus een dynamische dag te worden!

Ben je geïnteresseerd, noteer deze dag dan alvast in je agenda.
Binnenkort zal hier het gedetailleerde programma en een inschrijflink gepubliceerd worden

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties