Program Announcement: SURF XR Tour komt naar ROC Friese Poort

De XR Tour komt over twee weken naar Drachten!

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, schrijf je vandaag nog in voor de kans om nieuwe technologieën en presentaties te zien op 9 maart.

Register Here: Link

De XR Tour komt eraan! Bereid je voor op workshops over nieuwe eXtended Reality technologieën, netwerken van ideeën, samenwerkingen en een lunch om te delen met collega's.

Friese Poort werkt samen met de SURF XR Tour en partnerinstellingen!

Starting the day:

  • Welkom, Maarten Zweers
  • Overview na eerdere stops SURF XR-tour: stand van zaken en near future voor XR in NL. John Walker, SURF
  • Introductie op het programma van de dag

Presenting

Folkert Sonsma:

Als directeur flexibilisering en innovatie is Folkert begaan met het onderwerp van XR. Hij heeft in de afgelopen jaren diverse succesvolle projecten gezien en vind het mooi dat Firda, de fusieschool van ROC Friese Poort en Friesland College dit event mag hosten. Hij zal de dag openen door een aantal actuele projecten op onze school in het daglicht te zetten.

Esther van der Linde:

In mei start Npuls; in dit grote programma voor het onderwijs zit ook het onderwerp XR . We zijn bezig om plannen te maken gebaseerd op vele gesprekken en XR on tour bijeenkomsten de afgelopen jaren. Ik wil jullie in deze presentatie meenemen in de wereld van Npuls en pilothubs maar vooral van jullie horen of de eerste contouren rondom XR aansluiten bij jullie wensen en ideeën. See more at https://npuls.nl/

SURF XR Tour:

In 2022 the SURF Open Innovation Lab launched "XR on Tour", in which we will visit various institutions and events. The goal of the tour is to inspire and find potential new use(r)s of different forms of eXtended Reality (XR, i.e. virtual, augmented and virtual reality), to strengthen connections with existing XR hubs and local communities, and in general to promote XR as a technology that can be beneficial to research and education in The Netherlands.

Friese Poort and XR Tour

Workshop Announcements

Workshop “Medical XR”

(Jasper Raap en Remco Regeling, Friesland College)

Wat is de Hololens en waarom maak je de keuze om daar applicatie voor te ontwikkelen? Op het Friesland College maakten ze samen met een techpartner de Medical XR app voor anatomielessen en EHBO. Daarna hebben zij de app geïntegreerd in het onderwijs. In deze workshop gaan zij in op dit proces en de opbrengst daarvan.

Workshop “XR een kans of een bedreiging en hoe verduurzaam je dat?!”

(Teus Timmer en Rutger Bronger, Landstede)

Op Landstede is een aantal jaren geleden vanuit een regionaal investeringsfonds een XR-project gestart. Dit heeft geresulteerd in XR-omgeving waar complete klassen in kunnen trainen op een groot aantal applicaties in de veiligheidsopleiding. Vanuit dit project zijn zij een verduurzaming gestart om de continuïteit voor de lange termijn te borgen, maar hoe doe je dat?

Workshop “Het maken en delen van XR content in project Arveti 4.0

(Jan Age Valk en Ayse Eronat, ROC Friese Poort)

Door samen te werken met verschillende scholen uit het beroepsonderwijs in internationaal verband leer je veel over de verschillende manieren van inzet van XR in het onderwijs. In deze workshop gaan zij daar op in en delen daarin een aantal mooie voorbeelden van geleerde lessen.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties