Franka van de Wijdeven
Als communicatieadviseur bij het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs… Meer over Franka van de Wijdeven
Inclusief digitaal toegankelijk onderwijs voorkomt uitsluiting van studenten met een functiebeperking. Met onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is, voorkom je uitval en studievertraging en vergroot je het welzijn van studenten. Onderwijsinstellingen hebben vanwege het coronavirus snel moeten omschakelen naar digitaal onderwijs. Een uitdaging dat resulteerde in mooie initiatieven. Maar er zijn ook obstakels ervaren. Op 15 maart organiseert ECIO een bijeenkomst over het realiseren van duurzame oplossingen voor digitaal onderwijs vanuit het netwerk Digitale Toegankelijkheid.
Om de krachten te bundelen en samen op te trekken voor het realiseren van duurzame oplossingen heeft ECIO in 2020 het netwerk Digitale Toegankelijkheid ho en mbo opgezet, dat inmiddels bijna 50 leden heeft. Het netwerk is bedoeld voor:
” Top: de inbreng van ervaringsdeskundigen is heel goed en mooi om te zien dat de groep blijft groeien. Tip: ga zo door! ” – deelnemer van het netwerk
Thema van de bijeenkomst: verandermanagement – Hoe creëer je draagvlak? Daarnaast ook aandacht voor voorzieningen dove studenten!
Het landelijk netwerk is voor professionals in het hoger onderwijs en het mbo die op enigerlei wijze betrokken zijn bij digitale toegankelijkheid. Dat kan zijn vanuit de ICT-hoek, de onderwijskant of de marketingcommunicatiekant.
De bijeenkomsten van het landelijk netwerk Digitale Toegankelijkheid worden financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Dit betekent dat er geen aanvullende deelnamekosten worden berekend.
Het landelijk netwerk komt jaarlijks driemaal bijeen. De data voor 2022 zijn:
Bekijk ook de handige tips, tools en handreikingen voor het vormgeven van digitaal toegankelijk onderwijs. Het overzicht wordt met regelmaat geüpdatet.
Als communicatieadviseur bij het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs… Meer over Franka van de Wijdeven
0 Praat mee